Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlk ve Ortaokulunda ‘Güvenli Yaşam İlkeleri’ konulu seminerlere başlayan İnegöl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, okullardaki eğitim programlarına, geçtiğimiz gün İstaş-Kentaş İlk ve Ortaokulunda devam ettiler.

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinde görevli polis memuru Yavuz Güneş’in konuşmacı olduğu seminerde, öğrencilere Güvenlik Kimlik Kartları dağıtıldı.

BAĞIRIN İMDAT İSTEYİN

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinde görevli Polis Memuru Yavuz Güneş, “Ailenize veya öğretmeninize haber vermeden herhangi bir yere gitmeyin. Arkadaşlarınızdan ayrılmayın, yalnız oynamayın. Sizden büyük veya küçük arkadaşlarınızı koruyun kollayın. Tanımadığınız kişilerin araçlarına binmeyin, evlerine gitmeyin. Tanımadığınız kişilere yardım ederken mesafeli durun, dikkatli olun. Tanımadığınız kişilerden hediye, şeker veya para gibi herhangi bir şey kabul etmeyin. Bu tür tekliflerde bulunanları ailenize ve öğretmeninize hemen bildirin. Üzerinizde fazla para veya değerli eşya bulundurmayın. İnşaat alanlarında, yıkıntı binalarda, karanlık sokak veya parklarda oynamayın, bodrum ve çatı katlarına çıkmayın. Ailenizden en az iki kişinin telefonunu ve ev adresinizi ezberleyin. Kötü alışkanlığı olan arkadaşlarınızdan uzak durun. Tedirgin olduğunuzda, korktuğunuzda çekinmeden bağırın imdat isteyin, böyle bir durumda kalırsanız en yakın esnaftan yardım alarak polisi aramasını isteyebilirsiniz. Sesiniz sizin alarmınızdır, sizin imdat sesinizi biz hemen duyarız. Polis ile yakın işbirliği içinde olun, ‘155 Polis İmdat’ telefonunu gerektiği zamanlarda kullanmaktan çekinmeyin” dedi.

 

Editör: TE Bilişim