Belediye Başkanı Alper Taban, hafta sonu yapılacak olan YKS sınavında İnegöl’de sınava girecek öğrencilere toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olacağını açıkladı.
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından üniversiteye geçiş için düzenlenecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) geri sayım başladı. Sınava sayılı günler kala, Belediye Başkanı Alper Taban’dan YKS öğrencilerine müjdeli haber geldi.


YKS SINAVI 24 OKULDA YAPILACAK
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 15 ve 16 Haziran’da yapılacak. Başkan Taban, sınav öncesi İNULAŞ ile yaptıkları görüşme neticesinde 15-16 Haziran tarihlerinde YKS öğrencilerine şehir içi toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olacağını açıkladı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “İlçemizde 8 bin 15 öğrencimiz, 15-16 Haziran Cumartesi ve Pazar günleri gelecekleri adına önemli bir sınava girecekler. Şehrimizde 24 okulda yapılacak YKS sınavı öncesi yaptığımız değerlendirmede, ikametlerinden uzak bölgelerde sınava girmek durumunda kalan öğrencilerimizin sorun yaşamamaları adına toplu ulaşımda kolaylık sağlanması kararı aldık. İNULAŞ yetkilileriyle yaptığımız görüşme neticesinde YKS öğrencilerine 15-16 Haziran tarihlerinde şehir içi toplu ulaşımın ücretsiz olmasına karar verildi” dedi.


SINAV GİRİŞ BELGESİNİ GÖSTERMENİZ YETERLİ OLACAK
Taban, öğrencilerin sınav giriş belgelerini göstermek suretiyle toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak faydalanabileceğini kaydederek, “Sınava girecek öğrencilerimizin toplu ulaşımdan ücretsiz olarak faydalanmak için sınav giriş belgelerini göstermeleri yeterli olacak. Ben bu vesileyle İNULAŞ yönetimine de olumlu yaklaşımları ve katkıları için teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm öğrencilerimize sınavda başarılar diliyorum” açıklamalarında bulundu.

Editör: TE Bilişim