Mobilya şehri İnegöl’de mobilyanın üretiminde kullanılan kumaşların artıkları, öğrenciler için kalemliğe dönüşüyor. İnegöl mobilya sanayinde faaliyet gösteren koltuk firması, Doğu ve Güneydoğudaki okullarda eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrenciler için parça kumaşlardan kalemlik üretiyorlar. Daha önceden çöpe atılan kumaşlar bu projeyle kalemliğe dönüşüp ücretsiz olarak öğrencilere gönderiliyor.

300 ADET KALEMLİK

Projenin sahibi, Anje Koltuk firması sahibi Hasan Taşcı, “Yıllardan bu yana koltuk üretimi yapıyoruz. Üretimimizde önceden atıl olan, parça kumaşları çöpe atıyorduk. Şuan da bunları bu şekilde kalemlik yaparak, Doğu ve Güneydoğu bölgesinde durumu müsait olmayan öğrencilere hediye olarak gönderiyoruz. Hem atıl kumaşları değerlendiriyoruz hem de ülkemizin kalkınmasında ufak da olsa katkımız olsun istiyoruz. Böyle bir projeyi hayata geçirdik. Bu çalışmayı sürdüreceğiz. Ürettiğimiz kalemlikleri ülkemizin genelindeki ihtiyaç sahibi öğrencilere göndereceğiz. İlk olarak Van, Şanlıurfa ve Bingöl illerindeki okullara 300 adet kalemlik gönderdik. Şuanda diğer bölgelere de göndereceğiz” dedi.

MUTLU OLDULAR

3 ile kalemlik gönderdiklerini kaydeden Taşcı, “Öğrenciler çok mutlu oldular. Onların yüzlerindeki mutluluk bizi de mutlu etti. Yaptığımız işin boşa gitmediğini anlamış olduk” diye konuştu.

ÖRNEK OLSUN

Bu çalışmanın tüm işadamlarımıza örnek olmasını dileyen Taşcı, “Kesinlikle bu milli servettir. Her şeyden önce bunu düşünmemiz gerekiyor. Çünkü bu kumaşlar çöp olmaktansa, bir öğrencinin işine yaraması güzel bir şey. Öğrencilerin mutluluğu her şeye değer bizce. Diğer firma sahiplerimize de bu çağrıyı yapıyoruz. Onlar da bunu yapabilir” ifadelerini kullandı.

HEDEF BÜYÜTTÜ

Taşcı, ileride Afrika ülkelerindeki öğrencilere de göndermeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim