Milli Eğitim Bakanlı

Milli Eğitim Bakanlığı ve (Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu) UNICEF işbirliği ile geliştirilmiş olan Psikososyal Okul Projesi kapsamında, İnegöl Anadolu Lisesinde, travmatik yaşantılar sonrası stres tepkileri hakkında öğretmenlere ve öğrenci verilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Önceki gün saat 19.00'da düzenlenen seminerin açış konuşmasını yapan İnegöl Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Atan, trafik kazası, doğal afetler, şiddet ve bir yakınının kaybı gibi ani yaşanan, yaşamı tehdit edici olayların insan üzerindeki etkisinin travma olarak adlandırıldığını belirterek, "17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinden Milli Eğitim Bakanlığı ve (Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu) UNICEF işbirliği ile geliştirilmiş olan Psikososyal Okul Projesi hazırlanmış ve Okul Psikolojik Danışmanları aracılığı ile öğretmenlere ve velilere ulaşılması hedeflenmiş. Trafik kazası, doğal afetler, şiddet ve bir yakınının kaybı gibi ani yaşanan, yaşamı tehdit edici olaylar travma olarak adlandırılır. Travma sonrası yaşanan stres tepkileri normaldir. Ancak bu tepkilerin 6 aydan uzun sürmesi psikolojik destek almayı gerektirir. Psikososyal Okul Projesi ile amaçlanan, travmatik yaşantılara maruz kalan öğrencilerin zamanında ve doğru bir şekilde fark edilerek, müdahale edilmesiyle öğrencilerin normal geçişini kolaylaştırmaktır. Bu amaçla okulumuzda Rehber Öğretmenimiz Necla Gözütok tarafından Ocak ayında tüm öğretmenlerimize bu seminer verilmiş. 20, 21 ve 22 Şubat 2012 tarihlerinde de saat 19.00-21.00 arasında tüm 9. sınıf velilerimizle bu proje paylaşılarak travmatik yaşantılar sonrası stres tepkileri hakkında bilgi verilmiştir. Aynı proje bir hafta sonra tüm 9. sınıf öğrencilerimizle paylaşılacaktır. Ben bu akşam katılımlarından dolayı son grubumuz olan 9A – 9C sınıfı velilerimize, ayrıca bu çok önemli projemizi velilerimizle paylaşan Rehber Öğretmenimiz Necla Gözütok‘a teşekkür ediyorum. Rehber öğretmenimiz her gün Saat 09.00-15.00 arası odasında sizlerin ve öğrencilerin hizmetindedir. Kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Biz okul olarak veli-okul işbirliğini çok önemsiyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından İnegöl Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Necla Gözütok, travmatik yaşantılar sonrası stres tepkileri hakkında öğrenci verilerine bilgiler verdi.

Editör: TE Bilişim