2009-2010 eğitim öğr

2009-2010 eğitim öğretim yılı itibariyle İnegöl’de göreve başlayan öğretmenlere İnegöl Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle önceki gün saat 18.00’de İnegöl’ün tanıtımına yönelik Kent Müzesi çok amaçlı salonunda seminer düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Şube Müdürleri Mustafa Karaarslan ve Özer Yılmaz ile bu dönem İnegöl’de göreve başlamış öğretmenlerin katıldığı seminerde Belediye Kültür Komisyonu Başkanı Nedim Bayram, Kent Müzesi hakkında bilgiler verdi. İnegöl Kent Müzesi’nin Türkiye’deki dört büyük kent müzesinden biri olduğunu belirten Nedim Bayram, müze binasının 1927-1988 yılları arası İnegöl Belediye binası olarak kullanıldığını söyledi. 2005 yılı Haziran ayı Belediye Meclis toplantısında Kent Müzesi oluşturulması kararının alındığını kaydeden Bayram,  müzenin oluşumunda İnegöl halkının çok büyük katkıları olduğunu vurguladı.

Müzedeki eserler hakkında bilgileri ileten Belediye Kültür Komisyonu Başkanı Nedim Bayram, hazırlanan slayt gösterimi ile müze bünyesindeki bölümleri tanıttı. Seminerin ardından öğretmenler, ilçenin tarihini başarıyla yansıtan İnegöl Kent Müzesi’ni gezdiler.

Editör: TE Bilişim