İlköğretim ve ortaöğ


İlköğretim ve ortaöğretim öğrencileri arasında kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve kitap sevgisini geliştirmek amacıyla her yıl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Okuyalım, Yarışalım' yarışmasının üçüncüsü bu yıl Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesinde düzenlendi.

Dün saat 15.30'da başlayan yarışma ile ilgili bilgi veren Milli Eğitim Şube Müdürü Özer Yılmaz, 'Okuyalım, Yarışalım' yarışmasının Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan ‘Türkiye Okuyor’ kampanyası çerçevesinde yapılan bir yarışma olduğunu belirterek, "Bu sene üçüncüsünü yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu 100 Temel Eser içinden, kurduğumuz komisyon marifetiyle her kategori için kitap seçtik. İlköğretimler ile Ortaöğretimler için ayrı ayrı 10 kitap seçildi. Bu 10 kitabı öğrenciler bir yıl boyunca okuyor. Oluşturulan komisyon bu kitaplar içerisinden soruları hazırlıyor. Öğrenciler toplam 100 sorudan sınava girecekler. Her okuldan kategoriler için 3'er öğrenci katılıyor. İlköğretimden 477, ortaöğretimden ise 45 öğrenci katılıyor. Her kategorinin birincisine Dizüstü Bilgisayar, ikincisine Bisiklet, üçüncüsüne de MP4 Müzik Çalar hediye edilecek. 1. kategori 6. sınıf öğrenciler, 2. kategori 7. sınıf öğrencileri, 3. kategori 8. sınıf öğrencileri ve 4. kategori 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinden oluşuyor. Yarışmanın ödülleri ise, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Hayırseverler tarafından karşılanacaktır" dedi.

Ödüllerin, yarışmadan sonraki bir tarihte düzenlenecek törenle öğrencilere verileceğini ifade eden Özer Yılmaz, "Müdürlüğümüzce, özel ve resmi ilköğretim okulları 6,  7 ve 8. sınıf öğrencileri ile ortaöğretim okulu (Lise) öğrencileri arasında kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve kitap sevgisini geliştirmek amacıyla 'Okuyalım, Yarışalım'  Kitap Okuma Yarışmasının üçüncüsü düzenlendik. Yarışmaya katılan her öğrencinin Bakanlığımızca tavsiye edilen 100 Temel Eserden seçilmiş olan eserler ise 1, 2 ve 3 Kategori Kitapları,  Osmancık, Seksenyedi, Adı Sözü Anadolu, Yankılı Kayalar, İnsan Ne İle Yaşar, Benim Küçük Dostlarım, Yağmur Yağdıran Kedi, Mutlu Prens, Göl Çocukları ve Şamatalı Köy, Anahtar Kitap ise Osmancık'tır. 4. kategori kitapları, Gün Olur Asra Bedel, Don Kişot, Beyaz Diş, Gazoz Ağacı, Memleket Hikayeleri, Otuz Beş Yaş, Dede Korkut Hikayeleri, Çağlayanlar, Çile, Eskicinin Oğulları, bu kategorinin Anahtar Kitap ise Eskicinin Oğulları'dır. İlköğretimlerde ve Ortaöğretim okullarından her sınıf kategorisinden 3’er öğrenci bireysel olarak yarışmaya katıldı. Kategorilere göre ilk eleme, okul bünyesinde oluşturulan komisyon marifeti ile yapıldı. Her kategoriden 3’er öğrenci yarışmaya katılmak üzere okullarda kurulan komisyon marifetiyle seçildi" diye konuştu.

Okul Komisyonlarınca seçilen her kategoriden 3’er öğrenci olmak üzere İlköğretim Okullarından toplam 477, Liselerden ise toplam 45 öğrenci, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi çok amaçlı salonunda yarıştılar. Yarışma sonucunda  İlköğretim Okulları 6. sınıflarından oluşan birinci kategoride Yenice 19 Mayıs İlköğretim Okulundan Damla Yılmaz birinci, Müşerref-Muzaffer Samda İlköğretim Okulundan Sinem Demir ikinci, İshakpaşa İlköğretim Okulundan Beyza Arıkan üçüncü,  İlköğretim Okulları 7. sınıflarından oluşan 2. kategoride İshakpaşa İlköğretim Okulundan Ayça Çemrek birinci, Vehbi Koç İlköğretim Okulundan Özge Sevgi Mert ikinci, Yenice 19 Mayıs İlköğretim Okulundan Elif Gül üçüncü,  İlköğretim Okulları 8. sınıflarından oluşan 3. kategoride Müşerref-Muzaffer Samda İlköğretim Okulundan Rumeysa Sağlam birinci, Yenice 19 Mayıs İlköğretim Okulundan Rabia Efe ikinci, Gazi Osmanpaşa İlköğretim Okulundan Gizem Atmaca üçüncü, Ortaöğretim Okullarından  (Liseler) oluşan 4. kategoride İnegöl Anadolu Lisesinden Seher Badur birinci, Anadolu İmam Hatip Lisesinden Kübra Güney ikinci ve Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesinden Tuğba Nur Doğan üçüncü oldular.

Editör: TE Bilişim