Yapılan uygulamalarda tüm ilkokul, ortaokul ve lise çevreleri ile yakınındaki park ve bahçelerde, metruk binalar, kahvehaneler ve benzeri yerlerde şüpheli şahıslara yönelik uygulama gerçekleştirildi.

Yapılan uygulamaya İnegöl İlçe Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin’de katıldı.

OKULLAR MERCEK ALTINDA

2018-2019 eğitim öğretim döneminin ilk yarısının başlaması ile birlikte, öğrencilerin sağlıklı ve güvenli şekilde eğitimlerini almalarının sağlanması noktasında harekete geçen İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, okullar bölgesi ve ilçe merkezindeki okul önleri ile çevresinde kuş uçurtmuyorlar. Okullar bölgesinde güvenlik önlemlerini artıran Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olası olayları kısa sürede çözüme kavuşturmak için de MOBESE sisteminden destek alıyor.

OKULLAR BÖLGESİ GÖZ HAPSİNDE

2018-2019 eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği, Önleyici Hizmetler, KOM, Asayiş, Çocuk ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, öğrencilerin yoğun olduğu okullar bölgesi ve diğer ilçe merkezinde bulunan okulların önlerinde ve çevrelerinde, öğrencilerin sağlıklı ve güvenli bir şekilde eğitim dönemi geçirmeleri için denetimlerini sürdürüyorlar. Denetimler, okul servis araçları ile okul çevresinde okulla ilgisi olmayan şahıslar ve araçlar üzerinde yoğunlaştırılıyor.

MÜDÜR ARAÇ DURDURDU

Okullar bölgesindeki uygulamaya katılan İnegöl İlçe Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, şüpheli araç durdurup arama da yaptı.

SERVİS ARAÇLARINA SIKI DENETİM

Okullar bölgesinde uygulamaları başlatan ekipler, servis araçlarının üzerinde de oldukça duruyor. Servis araçlarını durduran ekipler, içerisindeki öğrencilerin emniyet kemeri güvenliğine kadar inceliyorlar. Ekipler ayrıca, emniyet kemeri takma konusunda öğrencileri ve servis sürücüsünü uyarıyor.

MOBESE İLE GÖZETLENİYOR

2015 yılında MOBESE sisteminden yararlanmak sureti ile okul önleri ve çevresinin MOBESE kameraları ile izlenildiği bu sayede okul önlerinde meydana gelen olayların daha hızlı bir şekilde öğrenildiği, polis ekipleri tarafından olaylara daha hızlı ve etkin bir müdahale imkanı oluştuğu bildirildi.

OKULLA İLGİSİ OLMAYANLAR!

Geçtiğimiz yıllarda yayınlanan genelge ile öğrencilerin daha güvenli şekilde eğitim almaları için okulla alakası olmayan kişilere yönelik de yaptırımlar uygulanmaya devam ediyor. Ekipler, okulla ilişiği olmadığı halde okul ve çevresinde sürekli bulunmak suretiyle idareci, öğretmen ve öğrencilerin güvenliği açısından tehlike arz eden kişi veya kişilerin, eğitim ve öğretim kurumlarının etrafını mesken tutması halinde, bu kişiler Kabahatler Kanununun 32’nci maddesinin 1’inci fıkrası gereğince idari para cezasına çarptıracak.

MEZARLIKLAR ARANDI

Uygulama kapsamında Hastane Mezarlığında da ekipler tarafından arama yapıldı.

UYGULAMALAR YIL BOYU SÜRECEK

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından alınan tedbirlerin, dönem sonuna kadar etkili bir şekilde uygulanacağı, gerek okul öğrencileri arasında gerek okul dışındaki şahıslarla öğrenciler aracında olumsuz durumların yaşanmaması için çalışılacağı, okul önlerinde öğrencilerin huzurunu kaçıran kişilerle, mevzuata aykırı servisçilik yapanlar hakkında yasal işlemlerin titizlikle uygulanacağı bildirildi.

Editör: TE Bilişim