Kaymakam Aziz İnci,

Kaymakam Aziz İnci, dün saat 16.00'da makamında düzenlediği basın toplantısında, önceki akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle, 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha (Koruyucu Genel Sağlık) Kanunu gereğince ilçe genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullar ile Halk Eğitimi ve Rehabilitasyon Merkezlerinin 29 Şubat 2012 Çarşamba günü (bugün), bir gün süre ile  tatil edildiğini bildirdi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk'ün de katıldığı basın toplantısında ilçede önceki gün itibariyle başlayan yağışın, dün akşam saatlerinde daha da yoğunlaşarak ulaşımı olumsuz etkilediğini ifade eden Kaymakam Aziz İnci, "Yolları açık tutmaya çalışıyoruz. Bununla ilgili olarak İlçe Emniyet Müdürlüğümüzle, Belediyemizle, Karayolları Bölge Müdürlüğümüzle ve İl Özel İdare ekipleri ile işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Burada amacımız, hem yolların açık tutulması hem de acil durumlarda gerekli tedbirleri alarak, bu yoğun kar yağışından vatandaşlarımızın etkilenmemesini sağlamaktır. Ancak bu tür tedbirlere rağmen özellikle köylerden taşımalı merkezi dediğimiz okullarımıza hatta ilçe merkezindeki bazı kurumlara öğrencilerin ulaşması zor olmuştur. Bu nedenle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile istişare etmek suretiyle 28 Şubat 2012 Salı günü (bugün) sabah saatlerinde ilk ve orta dereceli okulları, Halk Eğitim Merkezine bağlı kurslarımız ile Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri için okullarımızı bir gün süre ile tatil ettik. Ama yağışın devam etmesi nedeniyle 29 Şubat 2012 Çarşamba günü de okulları tatil ettik. Tabi, bu tatil kararı ilk ve ortaöğretim okulları, Rehabilitasyon, Halk Eğitimi ve Mesleki Eğitim Merkezindeki öğrencileri kapsıyor. Bir sonraki gün için ise, değerlendirme yapılacak” dedi.

1 Mart 2012 Perşembe günü için henüz her hangi bir karar alınmadığını kaydeden Kaymakam İnci,  “Hava şartlarına göre şartlar değişebilir. Şuan kapanan köy yollarıyla ilgili hem Karayolları hem de İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Köy yolları açılıyor ama kar yağışı devam ediyor. Köy yolları başta olmak üzere bütün yolları açık tutmaya çalışıyoruz. Ekipler çalışıyor. Acil bir vaka ihbarı gelmesi durumunda bunlara öncelik veriliyor" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim