2018-2019 eğitim öğretim döneminde Alanyurt’ta iki binada eğitime başlayan 75. Yıl İlkokulunun ortasından cadde geçiyor. Öğrencilerin caddeden geçerek okul binalarına gitmeleri büyük tehlike yaratıyor.

ORTADA YOL VAR, YANDAN GEÇ

Alanyurt İmam Hatip Ortaokulunun Dr. Emin Acar İmam Hatip Ortaokuluna taşınmasının ardından boşalan bina, 75. Yıl İlkokuluna devredildi. Eğitim öğretim dönemi başından itibaren iki okul binasında tek okul olarak eğitime devam eden 75. Yıl İlkokulunda fiziki alan genişlerken, sıkıntılı bir süreçte başlamış oldu. Çevrede yaşayan vatandaşların talebi üzerine daha önce açılan 10. Cadde, iki okul binası arasında kaldı.

YOL KAPATILSIN

Binaların birleşmesinin ardından her iki binayı da kullanan öğrenciler, okul binaları arasında girip çıkarken, caddeyi kullanmak zorunda kalıyor. Veliler, özellikle küçük yaştaki öğrenciler için büyük tehlike yaratan yolun kapatılması isteniyor. Yaralamalı kazalarında yaşandığı yolla ilgili okul yönetimi tarafından İnegöl Belediyesine yapılan müracaatlar sonuçsuz kaldı.

BİRAN ÖNCE ÇÖZÜM BULUNSUN

Biran önce yolun kapatılmasını isteyen öğrenci velileri, “Eğitim öğretim dönemi başında Alanyurt İmam Hatip Ortaokulu, Dr. Emin Acar İmam Hatip Ortaokuluna taşındı. Bu nedenle 75. Yıl İlkokulumuz iki bina da eğitime başladı. İki bina fiziki yapının daha verimli kullanılmasını sağladı ama iki okul arasından cadde geçiyor. Çocuklarımız derslerinde veya sosyal aktiviteleri nedeniyle bu iki bina arasında girip çıkmak zorunda kalıyor. Bu da tehlike yaratıyor. Bu çocuklar ilkokul çocukları. Bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde binalar arası gezerken biranda yola çıkabilirler. Bu da trafik kazalarına sebep olur. Çocuklarımızın yaralanmasını istemiyoruz. Bu nedenle yetkililerin buna bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz” dediler.

Editör: TE Bilişim