Her hafta Perşembe akşamları Yedi Kıta Yedi Öncü Şahsiyet okumaların yapılacağı programda, ilk okuma Bosna Hersek ilk Cumhur Başkanı Alija İzetbegoviç’in İslam Deklarasyonu kitabı ele alınarak katılımcılar tarafından bölümler okundu.

Dernek Başkanı Ahmet Sert, Okul Müdürü Mehmet Katırcı ile öğretmen Mustafa Çevik’in değerlendirmeleri ve okunan bölümlerin kritiği yapılarak, soru-cevap bölümü ile program sonlandırıldı.

OKUMAK ÖZGÜRLÜKTÜR

Düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Ahmet Sert, “Entellektüel çalışmaların, okuma etkinliklerin okulumuzda start verilerek başlamış olması çok önemli bir dokunuş oldu. Okulun gerçek işlevi, okuyan insana kucak açması anlamına geleceği için önemli bir işleve cevap vermesi ayrıca mutluluk verici olduğunu düşünüyoruz. Yaygınlaştırılması gereken çok önemli bir konu. Her kesimden insanın, gençlerin teşvik edilmesi gerektiğini, okuyan toplum taklitten uzaklaşarak, fikir ve düşünce geliştirerek, dedikodunun önüne geçilebileceği, pekala mümkündür. Bizler düşünce temelli bir STK olarak, kelebek etkisi mesabesinde çalışmamıza start vermiş bulunuyoruz. Okuyan, düşünen, araştıran, saygı-sevgi çerçevesinde fikir alışverişinde bulunarak, örnek teşkil eden bir toplum oluşturmak hedef ve çabalarımız arasındadır. Haftalık çalışmalarımıza okumayı seven, kitabı seven, toplumların değişimi, kalitesi, huzuru, ancak okuma oranının artırmakla ilgili olduğunu söylemek yetmez. Gerçeğinin yapılması gerekmektedir. Okuma etkinliği duyarlı insanımızda, gençlerimizde doğru bir bilincin inşasına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Zaman zaman farklı misafirleri ağırlayarak, okumalarımızı zenginleştireceğiz, İlçe dinamiklerini harekete geçirerek, kitap okumalarını yaygılaştırılması için elimizden gelenden fazlasını yapmak gerekmektedir. Kültür çalışmalarını ihmal edersek, gençleri ihmal edersek, okuma kültürünün yaygınlaştırılmasını sevdirilmesini ihmal edersek, geleceği inşa edemeyiz. Alija Derneği olarak, okuma etkinliğinin ülkemizin birçok üniversitelerinde kurduğumuz topluluklar vesilesi ile gerçekleştirmekteyiz. Çok olumlu başarılı okumalar yapmaktayız. Başarılı geçen topluluk çalışmalarımıza ilçemizde yapılmasını, yaygınlaştırılmasını kararlaştırmış bulunmaktayız. Her hafta Perşembe akşamı devam edecek olan okumalara ilçe halkımızı davet ediyoruz. Okumak özgürlüktür diyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim