“Toprağın Bağrından Hayatımıza Dokunuş” projesinin uygulama sonucu tanıtım ve paylaşım şenliğine Kaymakam Ali Akça, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, İlçe Emniyet Müdürü İlhami Araali, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Okyanus Koleji Sosyal Bilgiler Öğretmeni Melike Karacaoğlu, “Bu sene 6. sınıflarımızla bir proje başlattık. Dünyanın bir kısmında bütün insanlar obezite hastalığıyla uğraşıyor, bir kısmında ise insanlar açlıktan hayatlarını kaybediyorlar. Bizde bu bereketli topraklarımızın kıymetini öğrencilerimize anlatalım istedik. Tasarruf etme ve israf etmeme özelliklerini kazanmalarını istedik” dedi.

HAYATI ÖĞRETİYORUZ

Okyanus Koleji İlkokulu Müdürü Erdoğan Kızmaz ise, “Öğrencilerimizi sadece akademik bilgiyle donatmanın yanında onların yaşadıkları hayatın ve çevrenin farkına varmalarını sağlıyoruz. Artık okul dendiğinde sadece 4 duvarın arasında eğitim öğretim görülen bir anlayışın dışına çıkarak her yerin sınıf olabileceğini, tarlanın, bağın, bahçenin, ahırın, barajın, fabrikaların da hayatımızın gerçeği olan sınıflar olabileceğini düşünüp, öğrencilerimize yaşadıkları hayatta tarladan sofraya gelen ürünleri Sosyal Bilgiler dersindeki ‘Çevremizde Ürettiklerimiz´ ünitesinden dolayı neler yetiştirildiğini, bunların hangi zorlukla, hangi emekler sonucunda hangi sürelerde oluştuğunu ve bizim bunları kullanırken nasıl davranmamız gerektiğini bizzat onlarla birlikte çalışıp gördük. Tarlada üretilen ürünlerin tüm çeşitlerini gördük, onlardan neler yapıldığını, elmanın yenirken aynı zamanda sirke ve pekmez yapılabildiğini gördük. Mısırdan un, yağ, hayvanlara yem yapıldığını inceledik. Onlara israf etmemeyi, tasarruf etmeyi, emeklerle yenilen poğaçanın, simidin bir kere ısırılıp çöpe atılmaması gerektiğini anlatmaya çalıştık. Dünyada 2 milyar obez varken 2 milyar insanın da açlıkla karşı karşıya kaldığını anlatmaya çalıştık. Bu güzel projede emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bize bu projede destek olan İlçe Tarım Müdürlüğümüze, Ziraat Odası Başkanlığımıza, Kulaca Köyü Kalkınma Kooperatifi Başkanlığımıza, muhtarlarımıza ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

DOĞAL YAŞAM ÇİFTLİĞİ HAYATA GEÇİYOR

Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ise, “Çocuklarımıza yiyeceklerin sofraya nasıl geldiği öğretiliyor. Bugün burada gerçekleştirilen projeyle ilgili çalışmaları görüyoruz. Tarımda çok iyi yerdeyiz. Birçok ilçenin sahip olmadığı bir potansiyele sahibiz. İnegöl Belediyesi olarak çiftçilerin yanındayız ve onları güçlendirmek için çalışıyoruz. Doğal yaşam çiftliğini hayata geçiriyoruz. Çocuklarımız şehir hayatı içerisinde birçok şeyden mahrum kalıyorlar, bu eksik bilgileri çocuklarımıza doğal yaşam çiftliğinde öğreteceğiz” dedi.

TOPRAĞA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Kaymakam Ali Akça ise, “Gerçekten çok önemli bir çalışma gerçekleştiriliyor. Hayatın gerçeği ile teorinin birleştiği bir program… İnegöl´de biz tarım fuarları gerçekleştiriyoruz, geldiğimde bir fuar havası vardı. Toprağa sahip çıkmalıyız. İsrafı önlemeliyiz. Toprağın bize verdiklerine de sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından programın açılışı gerçekleştirilerek sergiler gezilip incelendi. Satışa sunulan gıdalardan elde edilecek gelirin lösemili çocuklara bağışlanacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim