22 yıl önce bugün farklı inançlara, görüşlere ve fikirlere karşı canları diri diri yakarak katletmek bağnazlığı gerçekleştirildiği ifade edildi.

UYARIYORUZ; ÇÜNKÜ DİRİLMEKTELER

Önceki gün parti binası önünde yapılan, CHP İlçe Başkanı Engin Başar ve yönetim kurulu üyeleri ile Gençlik kolları üyelerinin de hazır bulunduğu basın açıklamasını okuyan Mustafa Kemal Polat, “22 yıl önce bugün, insan haklarına, inanç ve fikir hürriyetine, yaşam hakkına kirli eller ve karanlık beyinler tarafından dur dendiği gün. Evet, Sivas katliamının üzerinden tam 22 yıl geçmiştir. Tam 22 yıl önce bugün farklı inançlara, görüşlere ve fikirlere karşı canları diri diri yakarak katletmek bağnazlığı gerçekleştirilmiştir. Sivas bir semboldür. Karanlıkla aydınlığın savaşının, tahammülsüzlük ve hoşgörünün mücadelesinin, insanca yaşamak ile vahşice öldürmek ayrımının, insan olmak ya da olmamak kavgasının sembolü. Bu anlayışı bugün, tüm bilincimiz, öfkemiz ve içimizdeki insan olmak vasfının olağanca ateşiyle lanetlemekteyiz. Bugün bu elim hadiseyi tekrar gündeme getiriyor oluşumuz benliğimizde taşıdığımız intikam duygusundan değil, ülkemize ve insanlığa karşı uyarı görevini üzerimizde bir sorumluluk olarak görmemizden ileri gelmektedir. Uyarıyoruz; çünkü dirilmekteler. Ve uyarıyoruz; çünkü bu ölüm canavarının uyanmaya başladığının delaletleri yakın coğrafyamızda, yine mezhep ve inanç savaşları, kesilen kafalar, işlenen cinayetler ve ‘Allah adına öldürmek´ iddialarıyla bir süredir yoğun şekilde kendisini göstermeye başlamış bulunmaktadır” dedi.

Yeni Sivasların önüne geçmek adına, insan onuruna ve duyarlılığına yaraşır şekilde tavır sergileyeceklerime dair söz verdiklerini belirten Polat, “Sivas katliamını anmak nezdinde halihazırda olmakta ve gelecekte olacak olan tüm etnik, inançsal ve mezhepsel saldırılara dur demektir buradaki amaç. Ve bizler insanlığın kardeşçe yaşayabilmesi adına, başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada cereyan eden her türlü zulmün karşısında bir cephe oluşturacağımıza buradan söz veriyoruz. Yeni zulümler, yeni vahşetler, katliamlar ve yeni Sivasların önüne geçmek adına, insan onuruna ve duyarlılığına yaraşır şekilde tavır sergileyeceğimizin sözünü veriyoruz. Bir savaşımız olacaksa, o da barış için olacaktır. Allah´ın adını kullanıp şeytanın rolünü üstlenenlere karşı olacaktır. Yeni Sivaslar ve daha nice yeryüzü kıyımları yaşanmasın diye olacaktır. Ve biz inanıyoruz ki; 22 yıl önce bugün, içinde çeşitli aydınlarımızın, sanatçılarımızın, fikir adamlarımızın, her şeyden önemlisi insanlarımızın bulunduğu bir oteli yakmak suretiyle ‘Allah´ım bu senin ateşin´ diye bağıran acziyeti, eğer ki ilahi adalet tecelli edecek olursa, o ateş yakıp kavuracaktır” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim