Bir müddetten beri


Bir müddetten beri devam eden köprülerin yapımı ve güçlendirilmesi çalışmaları nedeniyle trafik akışının tek şeritten kontrollü olarak verildiği, İnegöl Bursa arası devlet karayolu üzeri Akıncılar Köyü kavşağında, Huzur mahallesi mevkiinde dün gece 01.00 sıralarında meydana gelen kazada, kamyon ile kamyonet çarpıştı, kazada bir kişi yaralandı. Geçtiğimiz Cumartesi günü aynı yerde meydana gelen ve bir kişinin ölümü, dört kişinin de yaralanması ile sonuçlanan kazanın ardından gelen bu kaza, dikkatleri adı “Ölüm Kavşağı”na çıkan bu kavşağa daha fazla çekmeye başladı.
İnegöl’den Bursa istikametine giderken, Huzur mahallesi mevkiindeki Akıncılar Köyü kavşağından İnegöl istikametine  dönmek isteyen 39 yaşındaki sürücü Güven Geniz yönetimindeki 16 PG 457 plakalı kamyonet, kavşaktan dönüş yaptığı sırada, Eskişehir’den yüklediği bezelyeleri Mustafa Kemalpaşa’ya götürmek için yola çıkan sürücü 46 yaşındaki Gürsel Atalay’ın yönetimindeki 26 PY 445 plakalı kamyonla çarpıştı.
Kazada, şoför mahallinin bulunduğu kısım hurdaya dönen kamyonetin sürücüsü Güven Eriz yaralandı. Kazanın haber verilmesi üzerine İnegöl noktada görevli 112 Acil Servis Ambulansı yola çıkarken, kazaya karışan kamyonetin hemen arkasında seyreden Huzur mahallesi muhtarı Turan Polat, yaralı sürücüyü kamyonetten çıkartıp özel aracı ile İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine getirdi.
Acil Servisteki ilk müdahalede, yaralı Güven Geniz’in  kafasındaki yaraya 4 dikiş atılarak Hastanede  tedavi altına alınırken, kamyonun sürücüsü Gürsel Atalay ise kazayı yara almadan atlattı.
Kendi işini bırakıp yaralı sürücüyü hastaneye getiren Huzur Mahallesi muhtarı Turan Polat, hemen önünde seyreden kamyonetin Akıncılar kavşağından İnegöl istikametine dönüş yapmak istediği sırada, normal yolunda seyreden kamyonun çarpması sonucu savrulduğunu ve sürücünün kafasından yaralandığı belirterek, “Aynı yerde, kendi mahallemden geçtiğimiz Cumartesi günü bir ölü ve 4 yaralı verdik. Hala bu kazanın ve kaybın acısını yaşarken, aynı noktada yeni bir kazanın meydana gelmesi, burada biran önce ne gibi ve nasıl bir önlem alınması gerekiyorsa acilen alınmasını gündeme getirmiştir. Yeni bir can kaybının verilmesi halinde mahallelilerin tepkileri çok daha büyük olacaktır. Gerekli yerlere dilekçe ile başvurarak önlem alınmasını istedik. İnşallah bu kez feryatlarımıza kulak verilir ve başka  canlar kaybetmeyiz” dedi.

Editör: TE Bilişim