İnegöl'de 1 yaşındaki bebeğin öldüğü kreşin ruhsatsız çalıştırıldığı tespit edildi.
İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;07/11/2018 talihinde İnegöl ilçesinde "Elif Oyun Kültür ve Sanat Demeği" adı altında faaliyet gösteren yerde. 2017 doğumlu T.M.M.'in vefatı üzerine olay Cumhuriyet Başsavcılımıza bildirilmiş. Başsavcılığımızca ivedi olarak 2018/10093 soruşturma sayılı dosya üzerinden gerekli işlemlere başlanmıştır.
Bu kapsamda bahsi geçen demekte Cumhuriyet savcısı nezaretinde 07/11/2018 tarihinde olay yeri inceleme ve keşif işlemi gerçekleştirilmiş, demekteki delil mahiyetindeki bilgi ve belgelere el konulmuştur.
Ölen şahsın, yine aynı tarihte İnegöl Devlet Hastanesi'nde ölü muayene işlemi gerçekleştirilmiş olup kesin ölüm sebebi tespit edilemediği için, ölen şahıs Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderilmiştir.Şahsın kesin ölüm sebebi yapılacak otopsi işlemi ardından belirlenecektir.
Yapılan araştırma ve incelenen belgelere göre demeğin 2 yılı aşkın bir süredir ilçede faaliyet gösterdiği, derneğin kuruluş tüzüğüne aykırı hareket ettiği, demeğe eğitim izni verilmediği halde demekte eğitim ortamı oluşturularak 1-6 yaş arasındaki çocuklara kreş hizmeti verildiği, olay tarihinde 16 çocuğun bu şekilde demeğe teslim edildiği Başsavcılığımızca tespit edilmiştir.
Olayla ilgili ihmal ve kusurları görülen dernek başkanı şüpheli S.A. ile demek üyesi olan ve aynı zamanda iş yerinde bakım hizmeti veren şüpheli F.B. taksirle öldürme suçundan gözaltına alınmış olup, soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımızca sürdürülmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 08/11/2018

Editör: TE Bilişim