Son bir yılda 7 kişinin hayatını kaybettiği Yeniceköy yolu Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki viraja Bursa Büyükşehir Belediyesi el attı. Proje çalışması tamamlanan kavşakta yol genişletmesi ve sinyalizasyon çalışması yapılarak kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yıllardan beri sık sık ölümlü ve yaralamalı trafik kazaları meydana gelmesiyle nedeniyle adı ‘Ölüm Yolu’na çıkan Yeniceköy Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki keskin viraj üzerinde son bir yılda 7 kişi hayatını kaybetti. Ölümlü kazaların meydana geldiği bölgede vatandaşlar hem viraj için hem de virajda bulunan beton elektrik diğeri için çözüm istiyor.

Konuyla ilgili Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bir açıklama yaptı. Yetkililer, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde yer alan virajla ilgili bir çalışma başlattıklarını belirterek, “Çalışma son aşamaya geldi. Proje çalışması bitti. Yolla ilgili kamulaştırma çalışmasını Yenice Organize Sanayi Bölgesi yapacak. Yol üzerinde bulunan bir fabrika bahçesi ile yol kenarında bulunan bir yapı kamulaştırılacak. Akabinde yol genişletmesi ve sinyalizasyon yapılacak” denildi.

Editör: TE Bilişim