Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Tematik Lise) öğrencileri yaz boyunca çalışarak 40 bin adet öğrenci sırası ile 2 bin 500 adet sınıf ve öğrenci dolabı üretti.
Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Milli Eğitim Bakanlığı Ders Aletleri Yapım Merkezi arasında yapılan sözleşme gereği bu yıl okul atölyelerinde 40 bin adet öğrenci sırası ile 2 bin 500 adet sınıf ve öğrenci dolabı üretti. İmal edilen sınıf dolapları ve öğrenci dolapları Marmara Bölgesi'nde bulunan okulların ihtiyacını karşıladı. Okul sıra tabla üretimi ise Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi'nde döner sermaye çalışması yapan meslek liselerine yönelik yapıldı. Bu kapsamda 8 ay içinde üretimi tamamlanacak olan 40 bin adet sıra üst tablasının 4 bin adetinin üretimi tamamlanırken, ilk parti sevkiyatı gerçekleştirildi. Sevk işlemi gerçekleştiren okullar arasında Bursa Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yanı sıra, Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi’nde döner sermaye çalışması yapan birçok meslek lisesi de bulunuyor. 
İnegöl Tematik Lisesi, üreten okul olarak 4. yılını yeni tamamlamasına rağmen gerek döner sermaye çalışmalarında gerekse ahşap oyuncak üretiminde Türkiye genelinde söz sahibi duruma geldi. 
Milli Eğitim Bakanlığı Ders Aletleri yapım Merkezi ile yapılan sözleşmelerde Türkiye genelinde 40 bin sıra tablası ve 2 bin 500 dolap üretimi ile lider konumda olan Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İnegöl’ün gururu olmaya devam ediyor.

Editör: TE Bilişim