İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Halil Peynirci, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenleyecekleri yürüyüşe tüm ilçe halkını davet etti. Peynirci, İnegöl halkından 365 günlerinden 1 saatini engelliler için ayırmalarını istedi.

İZED Başkanı Halil Peynirci, “17 seneden beri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle programlar yapıyoruz. Bu sene de inşallah engelli ailelerimiz, protokolümüz, mehterimizle 3 Aralık Salı günü saat 12.30´da İnegöl Belediyesi önünde toplanıp mehter eşliğinde Atatürk Anıtı önüne kadar yürüyüş yapacağız. İnegöl halkının 365 günde 1 saatini engelli çocuklarımız için ayırmasını istiyorum. Atatürk Anıtı önünde mehter gösterisinden sonra çocuklarımızın mutluluklarını gelip görsünler. Herkes bir engelli adayıdır. Tüm ilçe halkını yürüyüşümüze davet ediyorum” dedi.

ACİL KULAKLIK GEREKİYOR

İZED´i kimseye muhtaç etmemek için herkesin elini taşın altına koymasını isteyen Peynirci, “Bugüne kadar İnegöl’de bağış makbuzu alıp, derneğimize bağış yapılmasını isteyen bir insan değilim. İnegöl´de gazete, dergi satanlara çok karşı çıkıyorum. Biz İnegöl´de yaşıyoruz, İnegöllüler olarak kendi engelli çocuklarımıza sahip çıkılmasını istiyorum. İZED´i kimseye muhtaç etmemek için herkesin elini taşın altına koymasını istiyorum. Şuanda acil olarak 2 kardeşimizin kulaklığa ihtiyacı var. Biri 8 aylık ve acil alınması gerekiyor. Bu anlamda İnegöllü hayırseverleri destek vermeye davet ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim