MÜSİAD İnegöl Şubesinin üyelerine "Türkiye'nin Son Operasyonları ve Ekonomiye Yansımaları" konulu konferans düzenlendi.

MÜSİAD İnegöl Şubesi salonunda düzenlenen Sosyolog Prof. Dr. Erdinç Yazıcı ve Terör Uzmanı Abdullah Ağar'ın konuşmacı olduğu konferansa Kaymakam Şükrü Görücü, MÜSİAD İnegöl Şubesi Başkanı Mehmet Döngel ve üyeler katıldı.

İSLAM ÜLKELERİNİN BAŞINDA TÜRKİYE GELİR

Sosyolog Prof. Dr. Erdinç Yazıcı, "Bizleri var eden bu tarihimizdir. Tarih ve kültür bilincine çevirerek bu topraklarda var olmamız gerekiyor. Birlikte var olmak ve var olduğumuz cihana medeniyeti, adaleti taşımak, katkıda bulmak ve layık olduğumuz yeri edinmek. Arkada bıraktığımız uzun tarihte en büyük kırılma 1. Dünya Savaşında yaşandı. Devletler içinde Türkleri kadim bir devlet haline getiren Osmanlı dalgasıdır. Bu kültürel oluşum Türkleri en kadim millet yaptı. İnsanlık, Mezopotamya, Filistin de kuruldu. Biz tüm bir coğrafyaları fethederek, kültürel bir göl haline getirdik. Osmanlı büyük güç haline geldi. 1. Dünya Savaşında çöktük. Bu bizde büyük bir yarılma yarattı. 60'lı yıllarda batılı sanayinin ucuz işçi deposu haline gelmiştik. Türkiye Cumhuriyetin başından itibaren büyük zorluklar yaşadı. İmkansızlıklar vardı. Üretim yapamayan bir ülke vardı. Her şeye rağmen cumhuriyetle ayağa kalkışımızı başarılı görmek gerekiyor. Cumhurbaşkanı 'Dünya 5'ten büyüktür' dedi. Güvenlik konseyinin büyük bir adaletsizliği. 60 yıl önce bu söylenmiş olsaydı hiç bir anlamı olmazdı. Bugün gayri safi milli hasılası artması, dünya da temsili güçlendirir. Bugün aldığımız bir mesafe var. İslam ülkelerinin başında Türkiye gelir. Tabi büyük sorumluluklar gerektiriyor. Bugün Türkiye 100 yıl öncesine göre oldukça güçlü bir ülkedir. Bu güçle aynı zamanda büyük sorunlara da yol açabilecek bir durumda. Şuan dışarıya 3 kilo ürün satıyoruz, 1 kilo alabiliyoruz. İleriye dönük sıçramanın tek yolu, teknolojide gelişmek. Önümüzdeki 5 yılı hat değişikliğini doğru yönetmek durumundayız. Yoksa 10 yıl sonra ülke, kimin yönettiği önemli olmayan bir hale gelebilir. Türkiye son dönemde ülkeyi bölmek istiyorlar. Bunu 15 Temmuz’da bunu gördük. Türkiye’yi kontrol altına almak istediler. O FETÖ birilerinin piyonlarıydı. İç savaşı başlatmak istediler. Türkiye maçın ilk 45 dakikasını başarıyla tamamladı. Terör kuşatması sonlandırdı. Ankara'yı bağımsızlaştırmak için halen çalışıyorlar. Ekonomi de 4-5 oranında her yıl büyütmek zorundayız. Önümüzdeki 10 yıl içinde Bölgesel güç olarak, varlığımızı sürdürmek zorundayız. Türkiye son dönemde oyunu bozdu. Gücünü gösterdi." dedi.

Terör Uzmanı Abdullah Ağar ise, "Her hareketin önemli hedefleri vardır." diyerek, askeri operasyonların nedenlerini açıkladı.

Editör: TE Bilişim