Herhangi bir liseye kaydı yapılmayıp, Açık Öğretim Lisesine yönlendirilen öğrencilerin 11-14 Eylül tarihlerinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaat etmeleri durumunda açık kontenjanı bulunan Liselerimize kayıtları yapılacaktır. Okul Öncesi kayıtlarımız devam etmektedir. Bu sayı net değildir. Bu süre içerisinde Açık Lise kayıtları da belli olur. Yaklaşık bir ay sonra öğrenci sayıları netleşir. İlçemizde dağıtılmakta olan ders kitaplarının sayısı ise; İlkokullarda 275 bin 373,   Ortaokullarda 239 bin 473, Liselerde 198 bin 370 adet olmak üzere toplam 714 bin 326 adet kitap dağıtılmaktadır. Ancak 74 bin 470 adedi elektronik ortamda yayınlanacağından bu yıl itibariyle 639 bin 856 adet kitap teslimi yapılmaktadır. 18 Eylül Pazartesi ders başladığında öğrencilerimiz kitaplarını masalarında hazır bulacaklardır” ifadelerini kullandı.

5.5 BİN ÖĞRENCİ TAŞINACAK

Müdür Fatih Bilican, “İlk ve Ortaokullarda toplam bin 70, liselerde 3 bin 955, özel eğitim kurumlarında ise 523 olmak üzere 5 bin 548 öğrenci taşımalı eğitimden yararlanacak. 224 taşıma yapılan yerleşim merkezinden 67 taşıma merkezine 301 araçla hizmet verilecek. Hacı Sevim Yıldız Külliyesinde bu tarih itibariyle 3 bin 360 civarında öğrenci mevcut olup, bu sayı önümüzdeki günlerde artacaktır. Öğrencilerimizden yatılı olarak kalmayanların tamamı taşınacak ve öğlen yemeği verilecektir. Sadece Külliyeye 127 araçla taşıma yapılacaktır. Herhangi bir liseye kaydı yapılamayıp, açık liseye kaydı düşen öğrenciler 11-14 tarihleri arasında velileri gelerek Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe verecekler bu öğrenciler Komisyon marifetiyle boş kontenjanı olan okullarımıza yerleştirileceklerdir” dedi.

51 DERSİN MÜFREDATI YENİLENDİ

Bilican konuşmasını şöyle sürdürdü: “Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunca 51 dersin müfredatı yenilenmiş olup, bu eğitim öğretim yılında 1.-5. ve 9. sınıflara yeni müfredat uygulanacak. Önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren ise tüm sınıf seviyelerinde yeni müfredat uygulanacaktır. Bu sayı İlkokul ve Ortaokul düzeyinde 17, Lise düzeyinde 24 ve İmam-Hatip Lisesi düzeyinde ise 10 ders müfredatı yenilenmiştir. Bu hafta içerisinde bütün öğretmenlerimiz yeni müfredat tanıtım seminerine alınmıştır.”

BAŞARI ARTIYOR

Önceki yıl yüzde 58, geçen yıl yüzde 62 olan üniversite yerleştirme, LYS ve YGS başarısının bu yıl yüzde 66´ya yükseldiğini açıklayan Bilican, başarının 3 yıl içerisinde kademe kademe yükseldiğini, hedeflerinin daha da artırmak olduğunu da sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim