Orhaniye Mahallesinde devam eden 23 araçlık otopark ve çevre düzenleme çalışmasını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alper Taban, mahallelerde eksikleri gidermek için tüm birimlerin sahada olduğunu söyledi.
İnegöl Belediyesi, Orhaniye Mahallesi Bülbüller Sokak üzerindeki boş alanı düzenli parklanma alanı olarak belirleyip mezbelelik haldeki bölgeyi modern bir otoparka dönüştürmek üzere çalışmalara başladı. Aydınlatması ve parke taşı uygulamasıyla adeta yeni bir kimliğe bürünen alanda çalışmalar sürerken, Belediye Başkanı Alper Taban bugün beraberindeki heyetle bölgede incelemelerde bulundu.


EKSİKLER GİDERİLİYOR
İnceleme sonrası bir açıklama da yapan Başkan Taban, “Mahallelerimizde yaptığımız çalışmaları hem yerinde görmek hem de süreci takip etmek adına incelemelerde bulunuyoruz. Bugün Orhaniye Mahallemizdeyiz. Özellikle eski ve köklü, yerleşik bir mahalle olmasından dolayı burada ciddi manada donatı alanları eksik. Çocuk park analarımız ve otoparklarımız yetersiz bu bölgede. Bu eksikleri gidermek adına burada gerek İmar Müdürlüğümüz gerek Fen İşleri Müdürlüğümüz vesilesiyle yürüttüğümüz çalışmalar var” dedi.


23 ARAÇLIK GÜVENLİ PARK ALANI 
Çalışma hakkında teknik bilgiler de veren Taban, “Burada Bülbüller Sokakta 23 araçlık bir otopark düzenlemesi yapıyoruz. Geçmişte bu alan zemin olarak boş ve mezbelelik durumdaydı. Aydınlatma yoktu. Arkadaşlarımız burada önce planlamayı yapıp bugün de uygulamayı gerçekleştiriyorlar. Süreç tamamlandığında vatandaşlarımız rahatlıkla araçlarını park edebilecek. Gün içerisinde de vatandaşlarımız için bu bölgede nezih bir otopark olacak burası. Mahalle sakinlerimiz de araçlarını güvenle park edebilecekler. Bu çalışmalar önemli. Çünkü şehrimizde araç artışı çok fazla. Biz de olabildiğince kaynağında otopark çözümlerini üretiyoruz. Arkadaşlarımız burada 960 m2’lik alanda otopark çalışmasını gerçekleştirerek 23 araçlık otopark alanı üretiyorlar. Mahalle sakinlerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim