2014 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-kılavuzunda verilen bilgilere göre 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan tüm öğrenciler, taban puan uygulaması olmadan yerleştirme işlemleri için tercihte bulunabilecek.  Tercihler öğrenci/veli tarafından, https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi öğrencinin 8’inci sınıfı tamamladığı ortaokuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yapılabilecek.

Tercihler, okul tercih kodlarına göre yapılacak tercihleri içeren A grubu ve okul türlerine göre yapılacak tercihleri içeren B grubu olmak üzere iki grupta alınacak. A grubu için öğrencilerden tüm okul türlerini içerebilen 15 adet tercih alınacak.  Öğrencilerin A grubu tercihleri, tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, B grubu tercihleri ise sadece okul türlerine göre yapılacak.

Okul tercih kodlarına göre oluşturulacak A grubu tercih işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığının http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre öğrenci velisi tarafından 31 Temmuz-08 Ağustos 2014 tarihleri arasında en fazla 15 tercih olmak üzere yapılacak.

2014 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e­Kılavuzu Okul türlerine göre oluşturulacak B grubu tercih listesinde, en az 4 okul türü zorunlu olarak seçilecek. Yerleştirme sonuçları ve kesin kayıt işlemleri ise 22 Ağustos’ta yapılacak.

 

Editör: TE Bilişim