-Fedakar Komşu, Ay


-Fedakar Komşu,  Ayakkabısını ve Çorabını Çıkartıp Yangında Yaralanan  Nigar Oruç’a Verdi-

Sinanbey mahallesi Kanal sokak numara 17 adresindeki iki katlı ahşap evde, elektrik kontağından çıkan yangında, anne ile kızı yaralandı. Yaralı halde çocuklarına sarılan anneye, fedakar komşu kadın, ayağından çıkardığı  kendi ayakkabısını ve çorabını verdi.

Edinilen bilgilere göre, dün saat 08.30 sıralarında Sinanbey mahallesi Kanal sokak numara 17 adresinde, eşinden ayrı yaşayan anne 33 yaşındaki Nigar Oruç ile çocukları 13 yaşındaki Burcu Oruç, 6 yaşındaki Rabia Oruç ve 3 yaşındaki Berat Oruç’un yaşadığı iki katlı ahşap evin ikinci katında, elektrik kontağından yangın çıktı. Evin ahşap olması nedeniyle yangın kısa sürede büyüyerek, evin her tarafına sarmaya başladı. Birinci katta çocuklarıyla birlikte uyudukları sırada yangını fark eden anne Nigar Oruç, can havliyle çocuklarını kucaklayıp alevlerin ve dumanların arasından güçlükle dışarı çıkardı. Komşuların haber vermesi üzerine, Belediye Ek Hizmet Binası Otoparkındaki  yangınından çıkıp olay yerine gelen İtfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Evlerinin yanışını soğukta titreyerek izleyen Oruç ailesinden, yüzü ve elleri yanan Rabia Oruç ile dumandan etkilenen anne Nigar Oruç Ambulans ile İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılarak, tedavi altına alındı. Diğer çocuklara ise komşuları sahip çıktı.

FEDAKAR ANNEYE, FEDAKAR KOMŞU DESTEĞİ

Çocuklarını yangının ortasından çekip alırken elbiseleri yanan fedakar anne Nigar Oruç bir yandan çocukları ile ilgilenirken, bir yandan da gözyaşları içerisinde evinin yanışını izledi. Komşularını teselli etmeye çalışan fedakar komşu Emine Tigen ise, kendi ayağından çıkardığı çorap ve ayakkabılarını komşusuna giydirdi. Kısa sürede kontrol altına alınıp söndürülen yangında, iki katlı ahşap evin her iki katı da büyük zarar gördü.

Editör: TE Bilişim