İnegöl, hafta sonu Oryantiring alanında önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Oryantiring Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen 14 Yaş Altı Türkiye Oryantiring Şampiyonasında, Cumartesi ve Pazar günü ülkenin farklı şehirlerinden 50 kulüp ve 925 sporcu, İnegöl’de düzenlenen müsabakalarda mücadele etti.

925 SPORCU TER DÖKTÜ

Cumartesi sabahı başlayan şampiyonada, kategorilerine göre 925 sporcu Yeniceköy Mahallesi’nde hazırlanan parkurda dereceye girebilmek için ter döktü. Pazar günü de öğleye kadar devam eden yarışmaların ardından, Pazar günü saat 14.30’da Yeniceköy Mahallesi DOSTUM merkezindeki Anfi’de ödül töreni düzenlendi. Törene; Kaymakam Ali Akça, Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve parti yöneticileri, İlçe Spor Müdürü Yusuf şevki Yücel ile sporcular ve aileleri katıldı.

İNEGÖL VE DOSTUM’U KULLANMAK İSTİYORUZ

Coşkulu kalabalık, tören öncesi alanda çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan ödül töreninde, İnegöl Belediyesi halk dansları ekibi gösteri sundu. Halk dansları gösterisinin ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, 14 Yaş Altı Oryantiring Türkiye Şampiyonasının tamamlandığını ifade ederek, “İnegöl’de çok güzel ve keyifli bir şampiyona gerçekleştirdik. Burada gerçekten çok güzel ağırlandık. Belediyemiz, Kaymakamımız ve DOSTUM’un destekleriyle İnegöl’ün muhteşem doğasıyla bütünleşen bir organizasyon oldu. Özellikle DOSTUM kulüplerimiz tarafından da çok beğenildi. Kamp alanları ve bungalov evleriyle hemen sabah kalkıp araziye çıkabilme açısından çok başarılı. Bir sürü kulüp bana burayla ilgili sorular sordu. Türkiye Oryantiring Federasyonu sporcu ve kulüpleri olarak biz burayı kullanmak istiyoruz. Çocuklarımız çok keyif aldılar. Artık İnegöl’ün tek bir şeye ihtiyacı var. burayı hareketlendirmek için sporcularımıza. Aynı zamanda elektronik sistemi de buraya kazandırmalıyız ve elektronik sistemde burada yarışlar yapmalıyız. İl Temsilcilerimizden bunun sözünü aldık. Bu organizasyonda bizlere destek olan tüm kurumlarımıza ve sponsorlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

MÜSABAKA TAKVİMİ

Federasyonun müsabaka takvimine ilişkin de konuşan Akyüz, “Burada koşarak Oryantiring yarışlarımızı bitirdik. Haziran ayında İzmir’de tekerlekli sandalye yarışlarımız olacak. Ardından Temmuz ayında bisikletle Oryantiring Afyon Sandıklı’da yapılacak. Sonrasında ligimiz tamamlanacak ve kamplarımız başlayacak. Ulusal ve uluslararası birçok yerde kamplarımız olacak. Uluslararası yarışmalar olacak. Türkiye şampiyonası sonucunda dereceye giren arkadaşlarımız bu müsabakalarda mücadele edecekler” ifadelerinde bulundu.

İNEGÖL TURİZM VE SPOR ŞEHRİ OLSUN

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, şehrimizde böylesine güzel bir organizasyonun yapılmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Kıymetli Federasyon Başkanımızla bu programla alakalı hazırlıklar yapılırken bu konuları konuştuk. İnegöl’ümüzün köftesi var, kaplıcası var, mağarası var, mobilyası var ama artık yeni ufuklara da yelken açmak zorundayız. Şehrimizi turizm alanında da tanıtmak istiyoruz. Bakın burada bulunduğumuz alan da Doğa Sporları ve Turizm Merkezi diye adlandırdığımız DOSTUM alanı. Burada 12 branş icra ediliyor. Bunlardan biri de Oryantiring. Tabi oryantiringin yanı sıra diğer alanlarda da hedeflerimizi koymaya çalışıyoruz. Yavaş yavaş, adım adım hedefimize doğru ilerlemek istiyoruz. Amacımız inşallah İnegöl bir turizm ve spor şehri olsun. Bugün sizler geldiniz. İnşallah umut ediyorum ki memnun kalmışsınızdır” dedi.

KAMP ALANIMIZ HERKESE AÇIK

Başkan Taban, Federasyon Başkanının DOSTUM merkezi hakkındaki sorularına da kürsüden yanıt vererek, “Federasyon Başkanımız DOSTUM ve kamp alanımızdan çok güzel bahsetti. Biz bu alanları kullanalım diye yaptık. Ülkemizin hangi noktasından gelirse gelsin tüm konuklarımıza burayı açtık zaten. Gerekli iletişim kanallarından bizlere ulaştığınızda kamp alanlarımız herkese açık” açıklamalarında bulundu.

Sporcuların büyük bir cesaret göstererek müsabakaya katıldıklarını da kaydeden Taban, “Bizleri burada yalnız bırakmadığınız için ve bir cesaret göstererek bu yarışmaya katıldığınız için teşekkür ediyorum. Bu cesareti gösterebilmek takdire şayan. Hepinizi kutluyorum. Dün startını verirken sizleri o kadar heyecanlı gördük ki bizler de mutlu olduk. Adrenalinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Katkısı ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

MÜCADELE AZMİNİZ HİÇ EKSİLMESİN

Kaymakam Ali Akça ise, güzel bir organizasyonda bir araya geldiklerini kaydederek, “Dün de bu şampiyonanın başlangıcında sizlerle birlikteydik. Açılıştan sonra sizlerin nasıl mücadele ettiğini de seyrettik ve gördük. Hava çok soğuk ve yağmurluydu. Yarıştığınız alan da çamurluydu. Bugün ise güneş var, hava berrak. İşte o dünkü yarışmada havanın bütün olumsuzluklarına rağmen sizlerin gözünde o mücadele azmini gördük. Umarım hem anneleriniz hem babalarınız hem de bu ülke için göz aydını olursunuz. O mücadele azminiz hep sizinle beraber olsun. Hayatta aynı dün ve bugünkü hava gibi bazen yağmurlu, bazen soğuk olacak. İşte bu farklı durumlara karşı bu ülkeye duyduğunuz sevgi hiç eksilmesin” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından federasyon tarafından 16 kulübe 4 kişilik çadır hediye edilirken, ardından ödül törenine geçildi. Her kategoride derece alan sporcular sırasıyla sahneye davet edildi. Kupa ve madalyaları protokol üyelerinin elinden alan sporcular, büyük heyecan yaşadı. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim