İnegöl Belediyesi’nin turizm alanında hayata geçirdiği önemli yatırımlardan biri olan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi, Oryantiring sporcularının uğrak kamp merkezi haline geldi. Kasım ayında Türkiye’nin farklı bölgelerinden 5 Oryantiring takımı, kamp için İnegöl’ü tercih etti.

Sanayi ve tarımın yanında turizm alanında da son yıllarda yaptığı atılımlarla öne çıkan İnegöl’de, İnegöl Belediyesi’nin en dikkat çeken yatırımı Yeniceköy Mahallesinde bulunan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi oldu. Kuruluşundan itibaren yüzlerce sporcu ve kafileye ev sahipliği yapan DOSTUM tesisleri, özellikle Oryantiring alanında pek çok kulübün kamp için tercih ettiği mekan haline geldi.

YARIŞMA SONRASI 5 KULÜP TESİSLERDE KALDI

Oryantiring kulüplerinin DOSTUM’u tercihinde İnegöl’ün doğal güzellikleri de etkili olurken, tesislerde sunulan imkanlar da kulüpleri cezbediyor. Kısa sürede Oryantiring alanında adından söz ettirecek başarılara imza atan İnegöl Belediyesi, DOSTUM tesislerinde sunduğu imkanlarla yeni sporcular yetişmesi adına önemli rol oynuyor. Bu kapsamda 16-17 Kasım tarihlerinde bu yıl ilki düzenlenen ‘DOSTUM Kupası Oryantiring Yarışları’ sonrasında, 5 kulüp kamp için İnegöl’ü tercih etti.

ŞEHİR MERKEZİ VE ORMANLIK ALANLARDA EĞİTİMLER YAPILDI

Yapılan Oryantiring Kupası sonrası; Jandarma Gücü Milli Sporcuları, Türk Silahlı Kuvvetleri Spor Gücü Milli Takım Sporcuları, Mersin MNC Oryantiring, Ankara Çankaya Oryantiring ve Burdur Bucak Oryantiring Milli Takım Sporcuları, İnegöllü Oryantiring sporcularının da katılımıyla DOSTUM tesislerinde konaklayarak kamp yaptı. Kamp süresince takımlar şehir merkezinde İshakpaşa ve Kaymakamlık bölgelerinde, yine ormanlık alan olarak da Yenice Ormanları, Kocayayla ve Sarı Alan bölgelerinde Oryantiring kampı gerçekleştirdi.

Kamp için İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezini tercih eden 5 kulüp, Bartın’da yapılacak olan 2. Kademe Türkiye Şampiyonası öncesi hazırlıklarını burada tamamladı.

Editör: TE Bilişim