Ünü yurtdışına kadar yayılan İnegöl Mehter ekibi, ziyarete gelen Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ı marşlar eşliğinde karşıladı. Bu anlamlı ziyarette Aktaş, “Bizim gerçekten çok disiplinli bir mehterimiz var ve gerçekten Osmanlı´nın ruhuna yakışır bir şekilde icra ediliyor” dedi.

Ziyaret sırasında kısa bir konuşma yapan İnegöl Mehter Derneği Başkanı Mehmet Semiz, “Başkanımıza ve beraberindeki misafirlerimize bizleri ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduğumuzu ifade ederek hoş geldiniz dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

Başkan Alinur Aktaş ise, 6 Eylül İnegöl´ün düşman işgalinden kurtuluşunun 94´üncü yıl dönümünün kutlandığını anımsatarak, “Bu kurtuluşta canlarıyla, kanlarıyla bu memleketi bize bağışlamış çok değerli büyüklerimizi, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.

OSMANLI RUHUNA YAKIŞIR ŞEKİLDE İCRA EDİLİYOR

İnegöl Mehterinin çok disiplinli ve Osmanlı ruhuna yakışan bir duruşu olduğuna vurgu yapan Aktaş, “Bu ün hem bir ziyaret hem de festivalde söylemiştik, derneklere sembolik olarak katkılar verdik ama Mehter Derneğine bir ziyarette bulunacağız diye. Hem bir tatlı ikramında bulunalım hem de biz bütün bu işlerde emeği geçen ağabeylerimize birer saat hazırladık, kendilerine o saatleri takdim edelim istedik. Hayırlı ve güzel bir iş yapıyorsunuz. Göğsümüzü kabartıyorsunuz. Demokrasi nöbetlerinde de dönem dönem sizlerle beraber olduk. Özellikle sizin olduğunuz akşamlar çok coşkulu akşamlardı. Herkes karınca kararınca destek vermeye çalıştı ama konu Mehter olunca açıkçası işin rengi ve seyri bir başka oluyor. Bizim de tecrübeli ve iyi bir Mehterimiz var. Yanlış anlamayın, ben başka şehirlerde de mehterler gördüm. Bunlar sivil veya belediye bünyesindeki mehterler ama çok gelişi güzel, çok iptidai mehterler de var. Bizim gerçekten çok disiplinli bir mehterimiz var ve gerçekten Osmanlı´nın ruhuna yakışır bir şekilde icra ediliyor. Burada gönüllülük var, fedakarlık var. Bu elbiseler altında bu malzemelerle saatlerce program yapmakta çok kolay bir iş değil açıkçası” şeklinde konuştu.

Ziyarette, mehter ekibinin tamamına Başkan Aktaş tarafından saat hediye edildi. Ayrıca baklava ikramında da bulunuldu.

Editör: TE Bilişim