‘İkinci el oto galer

‘İkinci el oto galerileri’nin Büyükşehirler, iller ve nüfusu yüz binden fazla olan ilçelerde, yerleşim alanları dışında belirlenen mekanlara taşınması gerektiğini belirten İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge gereğince, S.S. İnegöl Oto Galericileri Toplu İşyeri Kooperatifi tarafından yaptırılacak olan Oto Galericileri Sitesinin, Mesudiye Mahallesi Çiftçiler sokak no 5 adresinde,  Avarlar Kavşağına yakın mevkide dün saat 15.30’da temel atma töreni gerçekleştirildi. İnegöl Belediyesinin tahsis ettiği 9 bin Metrekarelik alan üzerine kurulacak olan İnegöl Oto Galericileri Toplu İşyeri Sitesinde 33 galerici dükkanının bulunacağı bildirilirken, inşaatının 31 Ocak 2010 tarihinde tamamlanacağı kaydedildi.

Temel atma töreninin açış konuşmasını yapan S.S. İnegöl Oto Galericileri Toplu İşyeri Sitesi Kooperatifi Başkanı Muharrem Aydın, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge gereği, oto galericilerinin kent dışına çıkarılması uygulamasının, ülke genelinde olduğu gibi İnegöl’de de gerçekleştirilmekte olduğunu belirterek, “Bu uygulama ile “İkinci el oto galerileri”, Büyükşehirler, iller ve nüfusu yüz binden fazla olan ilçelerde, yerleşim alanları dışında belirlenen mekanlara taşınıyor. Biz de Oto Galericileri olarak uygulamanın gereğini yerine getiriyoruz. Tabi bunu gerçekleştirmek kolay değildi. Çünkü esnaf olarak kurulu bir düzenimiz ve işleyen bir sistemimiz vardı. Yıllardır aynı mekânı, ortamı kullandık. Sürdüre geldiğimiz alışkanlıklarımız, alışılagelmiş ticaretimiz vardı. Bir takım sıkıntıları göğüsleyerek, Biz İnegöl’ümüzün geleceği açısından, alınan kararların gereğini yerine getiriyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’ün nüfusu ve yapısı itibari ile büyük bir şehir olduğunu, buna paralel olarak ta otomobil alışverişinin çok yoğun yaşandığını ileri sürerek, “Her ne kadar son dönemde ekonomik nedenlerden dolayı otomobil alışverişi ile alakalı bir düşüş söz konusu olsa da, bu bir vaka, burası İl gibi bir ilçe. İnegöl, Bursa-Ankara Devlet Karayolu’nun güneyinde kurulmuş bir şehir. Ahmet Türkel Çevre yolu ile İnegöl’ü sınırladık. Artık İnegöl bundan öteye kesinlikle büyümeyecek. Her giden metrekare, verimli tarım arazilerini ve su kaynaklarını heba etmektedir. İnegöl, artık bundan sonra Yeni İnegöl projesi adı altında açılım göstermek zorundadır. İnegöl’ün artık bu hava kirliliği yoğunluğundan seyreltilmesi gerekiyor. Bu seyreltme ile alakalı olarak, Kamyoncular sitesi, Tüpçüler sitesi, Lastikçiler sitesi, Hurdacılar sitesi, Hal ve Tahıl Binaları, Meslek Yüksekokulu, Belediye Şantiye Binaları ve Sanayi Tipi İşletmeleri şehir dışına aldık. İnegöl Oto Galericileri Toplu İşyeri Sitesinin de şehir dışına çıkması da iyi olacak. 9 dönüm üzerine güzel bir site kurulacak. Merkez Pazaryerimizde Cumartesi günleri kurulan İkinci El Oto Pazarındaki yoğunluk bu galericiler sitemizde de olacak” dedi.

2009 yılı itibari ile uygulamanın zorunlu hale getirildiğini, Valilikten bu uygulama ile alakalı ek süre aldıklarını ifade eden Aktaş, “Zorunluluk gibi görünen bu konu esnafımız için hayır olacak. Galericiler sitesinin şehir dışına çıkarılması ile alakalı gayretlerini ortaya koyan galerici esnaflarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise, “İnegöl bir taraftan büyüyor, yeni ihtiyaçlar hasıl oluyor. Yıllardır İnegöl’ün içinde olduğu için şikayet ettiğimiz konular, niye bunlar şehir dışına çıkmıyor dediğimiz konular bir bir gerçekleşiyor. Belediye Başkanımızın ve esnafımızın çok güzel bir ortak çalışması var. İnegöl’ü önemli bir problemden kurtarıyoruz. Daha güzel daha nezih bir ortamda ticaretimize devam etme olanağı bulacağız. Bu karşılıklı anlayış İnegöl’e her zaman hayır getiriyor” dedi.

ADALET SARAYI İHALESİ 16 EKİM’DE

16 Ekim tarihinde İnegöl Adalet Sarayı’nın ihalesinin gerçekleştirileceğini bildiren Kızılcıklı “Adalet Sarayını çok önemsiyoruz. Çünkü hükümet konağımız yetmiyor. Hükümet Konağını kazanmamız için bir Adliye binası yapmamız gerekiyor. Dolayısıyla adliye hizmeti gerçek yerine taşınırsa o zaman Hükümet Konağında, hem Milli Eğitim Müdürlüğü, hem Tapu Kadastro Müdürlüğü, hem de Nüfus Müdürlüğü’ne çok fazla yer kalacak ve İnegöllüler çok daha güzel hizmet alacak” diye konuştu.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE İÇİN ELELE OLALIM

Bursa’ya kurulacak ikinci üniversitesinin İnegöl’e kazandırılması konusunda bize destek verecek her oluşumu şükranla karşılayacaklarını ifade eden Milletvekili Kızılcıklı, “Yeter ki bu işleri siyasetten uzak bir şekilde gündeme getirelim ve hep beraber bu işe koşturalım. Başaramasak bile bu işin yolunda olmamız lazım” dedi.

İnegöl için eğitimden sağlığa, ulaşımdan altyapıya kadar sürekli çalıştıklarını ifade eden Kızılcıklı, “İnegöl her geçen gün büyüyor. Bursa’nın merkez harici en büyük ilçesiyiz. Gemlik şu an 90 bin. Allah korusun Alanyurt konusunda elimizi çabuk tutmasaydık, 120 binlerde kalırdık. İnegöl’ü ne kadar büyütürsek, hem Bursa’da hem Ankara’da elimiz o kadar güçlü olur. 7 yıldır İnegöl’e hizmet etmeye çalışıyoruz. Halkımız bu hizmeti görüyor ve bunun sonucunda da 2007 yılındaki seçimde yüzde 62, 2009 yılındaki seçimde ise yüzde 48 destek verdi” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurban kesimi ile İnegöl Oto Galericileri Toplu İşyerleri Sitesinin sembolik olarak temeli atıldı.

Düzenlenen törene, AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ile  yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Belediye Meclis üyeleri, Osman Arslan, Turgay Yel, Yüksel Beyhan, Hüseyin Sadırlı, AK Parti İl Genel Meclis üyeleri Mehmet Altınay, İsmail Tarık Şimşek, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, SP Belediye Meclis üyeleri Ahmet Kara, Ayhan Baygın, Hıfzullah Ayte, S.S. İnegöl Oto Galericileri Toplu İşyeri Sitesi Kooperatifi Başkanı Muharrem Aydın, Kooperatif Başkan Yardımcıları Fikret Ayaz, Turan Türkyılmaz, Kooperatif üyeleri ve esnaflar katıldılar.

Editör: TE Bilişim