Öğrencilerin büyük bir özveri ile hazırladıkları gösteriler, izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Velilerin yoğun katılım sağladığı programa, Kaymakam Ali Akça ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş da katılarak öğrenci, öğretmen ve velilerin bayramını kutladı ve öğrencilerin coşkusuna ortak oldular.

4. sınıf öğrencilerinin hazırladığı oratoryo ile günün önemi açıklanırken, yine öğrencilerin oynadığı piyes ile Meclis’in açılışı, 94 yıl sonra bir kez daha sahnede canlandırıldı. Bunun yanı sıra, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin verdiği mini konser de izleyenlerin beğenisini topladı. 4. sınıf öğrencilerinin hazırladığı koro ile 2 ve 3. sınıf öğrencilerinin İngilizce gösterileri de programa renk kattı. Programda Kolbastı ve Kafkas yöresel danslarını sunan öğrencilerse, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Gösterilerin sonunda ise, İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Bağımsızlık” konulu şiir yarışmasında İnegöl birincisi olan Elifsu Bayhan’a ödülünü Kaymakamı Ali Akça vererek tebrik etti. 

Çok amaçlı salondaki gösterilerin ardından öğrenciler bahçede hazırlanan stantlardaki yarışmalara katıldılar. Burada yüzlerini boyatan öğrenciler, origami, su taşıma, yumurta taşıma, bardağa top isabet ettirme, penaltı gibi yarışmalarla eğlenmeye devam ettiler.

Okul Müdürü Serdar Acar, “Büyük Önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar milletin geleceğidir. Onların duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak milli bayramımız olan 23 Nisan’ları çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının, yeni nesillerce öğrenilmesi ve geleceğimizi emanet edeceğimiz yeni cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisan’lar, önemli birer vesiledir. Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülkenin Türkiye olması, bize ayrı bir gurur vermektedir. Altın Nesil Okulları olarak bizler de emanete sahip çıkarak, bir 23 Nisan coşkusunu daha öğrenci ve öğretmenlerimiz ile yaşatmış olduk. Önem gösterip programa katılan velilerimize, emeği geçen tüm öğretmenlerime teşekkür ederek, sahnedeki performansları ile göz kamaştıran sevgili öğrencilerimi tebrik ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim