Üçel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezinde başlayan eğitim sürecinde özel çocuklar için önemli tedbirler alınıyor.
Açıklama yapan Kurum Müdürü Sözer Özbek, alınan tedbirleri tek tek anlattı. 

Üçel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi olarak eğitime başladığımız bu süreçte aldığımız tedbirler şunlardır. Kurumumuza öğrencilerin ateşleri ölçülerek ellleri dezenfekte edilerek maske ile derslere girişleri sağlanmaktadır. Sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak eğitimlerini sürdürmekteyiz. Dışardan misafir, ziyaretçi girişi yapılmamaktadır. Personel ve öğrenci girişleri sosyal mesafe dikkate alınarak farklı yerlerden yapılmaktadır. Okul bahçemiz sosyal mesafe kuralları çerçevesinde yeniden düzenlenerek veli bekleme yerleri oluşturulmuştur.
Servislerde özel öğrencilerin taşınması sırasında personelimiz maske takmaktadır.
Servise alınacak öğrenci, personel ve velilerin ateş ölçümü yapılmadan servise binmelerine izin verilmemektedir.
Sürücü, servis görevlileri ve velilerin maske takması zorunludur.
2 yaş ve üzeri maske takabilecek öğrenciler maskeli olmak zorundadır.
Çalışan personel işe başlamadan önce, görevli personele ateş ölçümü yaptıracaktır. Çalışanın ateşi 38 buçuk ve üzeri olması durumunda okula girişi yapılmadan sağlık kuruluşuna yönlendirilecektir.
Çalışan personel maske siperlik takmak zorundadır.
Kullanılan tüm ekipmanların hijyeninin sağlanması açısından düzenli aralıklarla dezenfekte edilmektedir ve ekipman farklı personeller ve öğrenciler tarafından kullanıldığında dezenfeksiyonu sürekli yapılmaktadır.
Çalışma ortamından gelen bulaşma riskinin azaltılması için günlük rutin olarak giyinme odaları, dinlenme odaları gibi alanlar dejenfekte edilmektedir.
Çalışma alanları belli aralıklarla havalandırılmaktadır. 
Kullanılmış tüm eldiven, maske ve sperlikler atık eldiven ve maske kutusuna atılmaktadır.

                                             Servislerde Aldığımız Önlemler
Servis araçlarının özellikle sık temas edilen yüzeyleri başta olmak üzere temizliği her servis sonrasında su ve deterjan ile yapılmaktadır.
Servise alınacak öğrenci, personel ve veliler arasında ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı semptomları sorgulanmakta ve ateş ölçümü yapılarak semptomu ve ateşi olanların servise binmelerine izin verilmemektedir.
Serviste el antiseptiği bulunmaktadır.
Sürücü, servis görevlileri ve veliler maske takmaktadır. İki yaş ve üzeri maske takabilecek öğrenciler mümkünse maskeli olmalıdır.

Editör: TE Bilişim