Türkiye Tenis Federasyonunun Muğla Göcek´te düzenlemiş olduğu Ulusal Tenis Turnuvasında dördüncü olan Özel İnegöl Ortaokulu öğrencilerinden Yağmur Erdem ve Antrenörü Gökhan Durmuş ile İnegöl´de 8 kategoride gerçekleşen UKD (Ulusal Kuvvet Derecesi ) Satranç Turnuvasında 4. olan Şevval Gizem Kırbaş ve öğretmeni Temel Başol, İnegöl Ortaokulu Müdürü Ahmet Yıldız´ın ev sahipliğinde İnegöl Royal Otelde ağırlanarak, onurlandırıldı.

BAŞARIDA YİNE ZİRVEYİ YAKALADIK

Okul Müdürü Ahmet Yıldız, “Özel İnegöl Ortaokulumuz, 12 yıllık bir eğitim geçmişine sahip olan bir kurumdur. Geçmişte olduğu gibi akademik başarıda yine zirveyi yakaladık. TEOG 1 sınavında bir öğrencimiz tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye derecesi yaptı. Akademik başarı kadar sosyal etkinlikleri de önemsiyoruz. Uyguladığımız “Abel Metod” sistemi her öğrencinin ilgi ve yeteneklerini geliştirmeyi önemseyen “Öğrenmeyi öğreten” bir sistemdir. Sistemimiz gereği okulumuza kayıt olan her öğrencimize ‘Kariyer Eğilim Testi´ uyguluyoruz. Öğrencinin yetenek ve ilgi alanlarını belirliyoruz. Öğrencimizi ilgi alanı ve yeteneğine uygun kulüplere yönlendirip üye olmasını sağlıyoruz” dedi.

YÜREKTEN KUTLUYORUZ

Müdür Yıldız, “Okulumuzda Satranç, Yüzme, SATEM, Tenis, Masa Tenisi, Futbol, Voleybol, Basketbol gibi kulüp çalışmalarını etkin biçimde yürütüyoruz. Kulüp çalışmalarına katılan öğrencilerimizin daha profesyonel yetişmeleri için ilçemizde bulunan sosyal tesislerle, profesyonel antrenörlerle ve öğretmenlerle işbirliği yapıyoruz. 2016-2017 öğretim yılında okulumuzun yüzme, tenis, kros, satranç dalında elde ettiği başarılar ortak bir planlamanın sonucunda elde edilen başarılardır. Bugün öğrencilerimizin tenis ve satranç dalında elde ettiği başarılar profesyonel işbirliği sayesinde sağlanmıştır. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi yürekten kutluyoruz. Çocuklarımızın yetenekleri doğrultusunda bireysel farklılıklarıyla yetişmelerini sağlayacak ve buna karar verecek olanlar okullardır. Öğrencilerin bireysel farklılıklarına uygun olarak gelişebilmesinde okulların eğitim felsefesi, sistemi ve ortamları çok etkilidir” dedi.

“Özel İnegöl Ortaokulumuzun eğitim felsefesi; araştıran, aileleriyle daha fazla zaman geçiren, okulda sınav ve ödev baskısı yaşamayan, ilgi alanlarına ve yeteneklerine uygun sosyal etkinliklere katılarak bireysel farklılıklarıyla desteklenen mutlu bireyler yetiştirmektir” diyen Yıldız, “Okulumuzu sosyal etkinlikler alanındaki çalışmaları yaz tatilinde de planlı ve programlı biçimde sürdürülecektir. Akademik alanda olduğu gibi sosyal ve sportif alanlarda da zirvede yerimizi almaya devam edeceğiz” diye konuştu. HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilişim