Tüm ülke genelinde olduğu gibi İnegöl’de de artış gösteren Covid-19 vakaları nedeniyle İnegöl Devlet Hastanesi’nde ki pandemi servisleri, yoğun bakım ve entübe servilerinde ki doluluk oranı yüzde 100’lere ulaştı. Günlük verilerin değiştiği hastanede yer bulunamayan koronavirüs hastaları, Bursa’daki hastanelere sevk edilmeye başlandı.

Pandemiyle mücadele tüm yurtta devam ederken, İnegöl Devlet Hastanesi en yoğun dönemini bu hafta yaşadı. Alınan tedbir ve önlemlere rağmen İnegöl ve Bursa genelinde ki Covid-19 vakalarında ki, ciddi artışlar nedeniyle belirli günlerde doluluk oranlarında yüzde 100’lere ulaştı.

Ölüm ve iyileşen vakalar nedeniyle zaman zaman servislerde günlük boşalmalar yaşansa da, sürekli yeni vakalar yaşanması nedeniyle hastalara yer bulunamadığından Bursa’ya sevk edildikleri belirlendi.

Hasta yoğunluğunun bu denli fazla olmasında Bursa ve çevre ilçelerden gelen pandemi hastalarının da neden olduğu öğrenilirken,  ölümlü vaka artışları da dikkat çekmeye başladı. Evinde karantinada tutulan hasta sayısının ise 700-1000 kişi arasında olduğu tahmin ediliyor.

İnegöl’ün tamamında etkili olan coronavirüs vakalarının düğün organizasyonları nedeniyle arttığı tahmin edilirken, organizasyonlara kısmi yasak getirilmesine rağmen, tavuk alma, kına gibi faaliyetlerin ısrarla devam ettiği görüldü.

Düğün organizasyonların, mahallelerde sokaklara yayılması Covid-19’un yayılmasında etkili olurken, buralarda virüsü kapan vatandaşların, daha sonra gittiklerinde evlerinde aile fertlerine daha sonrasında ise işyerlerine bulaştırdıkları tespit edildi.

İnegöl’de bir süre önce eğitime başlayan özel okulların ikisinde bazı öğrencilerde pozitif vakalar tespit edilmesi endişeye sebebiyet verirken, bu tür vakaların artması halinde 21 Eylül’de başlayacak eğitimlerin ertelenmesi gündeme gelebilecek.

Koronavirüs vakaları, kamu kurumları ve İnegöl Belediyesi’ne de sıçradı. Bazı kamu kurumları ile belediyenin bazı birimlerinde görev yapan çalışanlarda da pozitif vakalara rastlandı.

İnegöl Merkez ve tüm kırsal mahallelerinde Covid-19 vakası görülmeyen hiçbir alan kalmazken, alınan tedbirlere rağmen sosyal mesafe ve maske kullanımında ciddi eksiklikler göze çarptı.

Edinilen bilgiye göre İnegöl’ün merkez Atatürk Bulvarı, Ahmet Akyollu Caddesi, Park Caddesi, Hastane Caddesi ve Nuri Doğrul Caddeleri maske kullanımının en yoğun olduğu yerler olarak görülürken, bu yerlerin dışında maske kullanım oranının oldukça düşük seyrettiği, kırsal mahallelerde ise maske kullanımına hiç dikkat edilmediği tespit edildi.

Editör: TE Bilişim