İnegöl belediyesi DOSTUM merkezinin hizmete girmesiyle beraber İnegöl bir çok ilden gelen profesyonel paraşütçülerin uğrak mekanı oldu. 1300 ve 2232 rakımlı uçum alanlarının olduğu İnegöl, semaları adeta paraşütçülerin hava alanı oldu.

1980’li yılların başından itibaren yapılan bir spor dalı haline gelen yamaç paraşütü, inegöl’de de son yıllarda önemli spor dalları arasına girdi.

İnegöl Belediyesi ve Türk Hava Kurumu Sportif Havacılık Kulübü işbirliğiyle bu spor dalı da DOSTUM Projesi kapsamına alındı. Özel günlerin, evlilik teklifleri, doğum günü etkinliklerinde başrol oynayan yamaç paraşütü, adrenalin tutkunlarının yeni adresi İnegöl oldu.

Uludağın eteklerindeki Kıran ve Çiftlik mahalleleri üzerinde bulunan 2232 rakımlı ve 3 yöne kalkış imkanı veren Aktaş Tepeden havalanan sporcular, İnegöl semalarında renkli görüntül oluştururken, İnegöl’de bir yamaç da sporseverlerin hizmete girdi. Aktaş tepenin yanı sıra son günlerde Kocakonak mevkiindeki 1300 rakımlı alanda paraşütçülerin uçum alanları arasına girdi. Aktaş tepede zaman zaman esen sert rüzgarlar nedeniyle yeni arayış içerisine giren paraşütçüler, Kocakonak mevkiindeki alanı buldular. Kocanak dan havalanan adrenalin severler, yaklaşık 1 saatlik havada süzülmenin keyfini yaşıyorlar. Bu alandan havalanan sporcular Kınık mahallesi mevkiinde etkinliklerini sonlandırıyorlar. İnegöl böylelikle mobilya, köfte ve verimli tarım arazilerinin yanı sıra yamaç paraşüt sporunun da önemli bir yer haline geldi.


Editör: TE Bilişim