Dr. Turgut Kavaklı ö

Dr. Turgut Kavaklı önceki gün face book sayfasında, parfüm pazarlamacısı diye kapıdan alışveriş adı altında soygunculuk yapan dolandırıcılarla ilgili çok  önemli bir uyarıyı, izleyenleri ile paylaştı.

Dr. Kavaklı’nın paylaştığı uyarı şöyle; “Evinizin kapısına geliyorlar. Önemli deterjan firmalarından birinin adını verip, ‘Yeni ürünler için anket yapıyoruz, anketi kabul ederseniz 3 kilogramlık deterjan hediyesi kazanacaksınız’  diye söylüyorlar. Uzun sorulardan sonra, yeni ürünün iki örneği olduğunu  belirten kişiler, yeni ürün parfümün iki değişik versiyonundan hangisini beğendiğinizi soruyorlar. Ve ardından  test başlıyor.  Pazarlamacı kılığındaki dolandırıcı kişi yada kişiler parfümleri açıp, ev sahibine koklatıyorlar. Tabi,  ev sahibi  de parfüm diye kokluyor ve aniden  fenalaşıp bayılıyor. Çünkü, koklatılan ikinci koku uyuşturucudur. Uyuşturucuyu koklayan ev sahibi bayılınca da söz konusu kişi yada kişiler evi rahat rahat soyuyorlar. Hatta bu kişi yada kişiler daha da ileriye giderek, bayılttıkları kişinin organlarını da rahatça çalabilirler.”

Dr. Kavaklı, bu konudaki hassasiyetini şöyle dile getiriyor; “Lütfen ev halkını ve de tanıdıklarınızı önemle uyarın. Siz de unutmayın. Bu mesajı dostlarınıza iletirseniz, belki bir kaç kişi kurtulur. Bu soygunculuk planı piyasaya yeni çıktı, lütfen eş, dost, arkadaş, akrabalarımızı uyaralım, bu yeni soyguncu tuzağına sakın düşmeyelim.”

Editör: TE Bilişim