2010 yılı Aralık ayı

2010 yılı Aralık ayı Belediye Meclisi toplantısında gündeme getirilip, görüşülerek oy birliği ile kabul edilen Atatürk Bulvarı, Ahmet Akyollu ve Nuri Doğrul caddesindeki  ücretli otopark sistemi (PARKOMAT) 10 Ocak 2011 Pazartesi günü (dün9 itibariyle  start aldı.

PARKOMAT  sisteminin uygulanmaya başladığı ilk günde, söz konusu caddelerde düzenli parklanma yapıldığı ve 3 caddenin bazı kısımlarında park yerlerinin boş olduğu gözlendi.

PARKOMAT sistemi uygulamasını üstlenen Parktur firmasının çalışmalara 9 personel ile start verdiği, kısa bir zaman içerisinde personel sayısının 25’e çıkacağı öğrenildi.

YARIM SAATLİK PARK ÜCRETİ 1.5 TL

İnegöl’ün köklü sorunlarının arasında yer alan trafik sıkıntısı konusunda çalışmalar yapan İnegöl Belediyesi, PARKOMAT sistemi ile bu soruna çözüm arıyor. 2010 yılı belediye meclis toplantısında gündeme getirilip görüşülerek oy birliği ile karara bağlanan  ücretli otopark sistemi (PARKOMAT) Atatürk Bulvarı, Ahmet Akyollu ve Nuri Doğrul caddelerinde dün uygulayama başlandı.

Uygulama kapsamında parklanma yapan araç sürücülerinden 30 dakikada 1.5 TL, 30 dakika ile 60 dakika arası 2 TL, 60 dakika ile 120 dakika arasında 3 TL, 120 dakikadan sonra da her saat için 1 TL ilave otopark ücreti alınıyor.

AÇIK OTOPARKLAR DA ÜCRETLİ

Şimdiye kadar ücretsiz olan, Atatürk Bulvarı üzerinde  İnegöl Meslek Yüksekokulunun eski yerindeki Açık Otopark ile Uzun sokak arkasındaki Açık Otopark alanları da ücretli hale geldi.

Her iki Açık Otopark alanındaki ücretler ise, iki saatlik 1.5 TL, iki saatten sonrada tüm gün boyunca 2.5 TL olarak belirlendi.

YAZ  VE KIŞ TARİFESİ

Kış döneminde sabah saat 08.00’den akşam 18.00’e kadar, Cumartesi günleri de dahil olmak kaydıyla ücretlendirmenin yapılacağı, Yaz döneminde ise sabah saat 09.00’dan akşam saat 19.00’a kadar ücretli olacağını bildirilirken, her iki tarife saatleri dışı ve Pazar günleri ücretsiz olacağını kaydedildi.

Editör: TE Bilişim