İnegöl Belediyesi´nin her cumartesi çocuklarımız için düzenlediği çocuk tiyatrolarında bu hafta Tiyatro Mie tarafından sahnelenen ‘Parmak Çocuk´ adlı oyun vardı. Salim Dörtcan´ın yönettiği ve müziklerini Erdem Tarabuş´un yaptığı oyunda İnegöllü çocuklar eğlenceli bir gün geçirmenin keyfini yaşadılar.

ÇOCUKLARIN HAYAL DÜNYASINA FARKLI BİR PENCEREDEN BAKILDI

Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen “Parmak Çocuk” çocuk tiyatro oyununun konusu ise şöyle; Ormanın içinde bir çiçek büyür ve açar parmak boyunda bir kız çiçeğin içinden çıkar ve bu kız kadının hayalini kurduğu çocuğu olur. Ona elbiseler diker mutlu bir hayat sürerlerken pencereden içeri giren kurbağa kızı görür ve oğluna oyuncak olarak yaşadığı bataklığa götürür. Yaşadıkları bataklıkta bambu kamışlarının arasına kızı hapseder, kızın yakarışlarını duyan leylek kızı kurtarır. Kızı kurtardığını anlayan kurbağalar leyleği yakalarlar. Bu gürültüleri duyan kız geri döner ve leyleğe olan vefa borcunu ödemek için leyleği kurtarmak ister. Fareden yardım alan kız leyleği kurtarır. Buna mutlu olan leylek parmak çocuğun hayalini gerçekleştirmek için onu fantastik çiçekler ülkesine götürür. Orada parmak çocuğu gören parmak kız gerçek bir arkadaş bulmuştur bu mutluluğu annesi ile paylaşmak için parmak çocuğu alıp annesine getirir. Ve oyunumuz mutlu son ile bitmiş olur.                   

Çocukların hayal dünyasına farklı bir pencereden bakılan oyunda çalışmanın, paylaşmanın ve sevginin önemine değinilirken, İnegöllü minikler farkındalık ortaya koyan böylesi güzel bir etkinliğin içerisinde olmaktan dolayı çok mutlu oldular.

Hayatı daha iyi tanıyabilmeleri ve anlayabilmelerine yardımcı olan bu güzel aktiviteyi izleyen çocuklar bol kahkahalı ve eğlenceli bir gün geçirmenin keyfini doyasıya yaşadılar. Sahnelenen çocuk tiyatrosu sonrası veliler çocukları için gerçekleştirilen bu tür organizasyonlar için İnegöl Belediyesine teşekkür ettiler.

ÇOCUK TİYATROLARINA DEVAM

İnegöl Belediyesi, çocuk tiyatro oyunları ile şubat ayı içerisinde İnegöllü çocukların karşısına çıkmaya devam edecek. Bu kapsamda Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde 17 Şubat Cumartesi günü “Korkusuz Salyangoz” ve 24 Şubat Cumartesi günü ise “Sihirli Fasulyeler” adlı çocuk tiyatro oyunları sahne alacak. KURUM BÜLTENİ

Editör: TE Bilişim