Türkiye’de 2, İnegöl’de ise eşi benzeri bulunmayan parmak çocuk ilgi odağı oldu. Milyonda bir görülen kemik deformasyonu (Parmak çocuk) hastalığına yakalanan 14 yaşındaki parmak çocuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tuttuğu takım olan Fenerbahçe’nin eski kalecisi Volkan Demirel ile görüşmek istiyor. 14 yaşında olmasına rağmen boyu 65 santim, ağırlığı ise 4,5 kilogram olan parmak çocuk İlker Bayrak, ailesinin gözbebeği.

Prematüre olarak 850 gram doğan minik İlker, 14 yıl önce vücut gelişiminin olmaması şikayetiyle babası tarafından hastaneye götürüldü. Bursa´daki hastanelere götürülmesine rağmen hastalığı teşhis edilemeyen çocuk, Ankara Hacettepe Hastanesine götürülerek tetkik yapıldı.

TÜRKİYE’DE YAŞAYAN 2 KİŞİDEN BİRİ

Yapılan tetkikler sonucunda İlker’e, genellikle Amerika´da görülen ve dünya da milyonda bir doğumla birlikte görülen kemik deformasyonu hastalığı tanısı konuldu. Adnan Bayrak ve Elif Bayrak çiftinin 2 çocuğundan biri olan İlker, ailesinin yanı sıra İnegöl’de yaşayan vatandaşların gözbebeği haline geldi.

AĞABEYİNİ ÇOK SEVİYOR

İlker’in 3 yaşındaki kardeşi Hanife ise, ağabeyini çok sevdiğini ifade etti.

CUMHURBAŞKANINI VE FENERBAHÇELİ VOLKAN’I GÖRMEK İSTİYOR

İnsanların kendisiyle çok ilgilendiğini belirten İlker Bayrak, “Gün boyu ailemle zaman geçiriyorum. Öğretmenlerim bana dersler veriyor. Okumayı yazmayı seviyorum. Ailemi, öğretmenlerimi seviyorum. Ama aynı zamanda Fenerbahçe’nin eski kalecisi Volkan’ı çok seviyorum. Cumhurbaşkanımızla da görüşmek istiyorum” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK

İlker’in babası Adnan Bayrak, “İlker 14 yıl önce dünyaya geldi. 7 aylık doğdu. 850 gram ağırlığı vardı. 100 gün kuvözde kaldı. Ankara Hacettepe hastanesinde teşhisi konuldu. 'Silver Russel' adı verilen hastalığa sahip. İlker 14 yaşında şimdi. Milyonda 1 olan bir hastalık. Rabbim bize nasip etmiş. Türkiye’de 3 tane vardı, biri vefat etti. Konya’da var bir tane. Ankara’daki vefat etti. İlker diğerinden yaş olarak büyük, Türkiye ilk. Bunlar çok farklı çok özel çocuklar. Biz bu konuda çok şanslıyız. Evimizin, İnegöl’ün neşesi oldu. Gittiği her yerde neşe kaynağı” dedi.

YAŞITLARININ 10’DA BİRİ FİZİĞE SAHİP

İlker’in yaşıtlarından 10 kat daha küçük olduğunu aktaran baba Bayrak, “4.5 kilogram, 65 santim uzunluğunda. İlerleme oluyor. Bir sıkıntısı yok. Koşuyor oynuyor. Eğitim alıyor. 8. sınıfa geçti. Çok memnunuz. İkinci çocuğumuz normal, sağlıklı” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANINI GÖRMEK İSTİYOR

Baba Adnan Bayrak, İlker’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı İnegöl’e geldiğinde görmek istediğini de sözlerine ekledi.

İLKER’LE YAŞAMAK HER ŞEYE DEĞİYOR

İlker’in annesi Elif Bayrak ise, “İlker hayatıma girdiği için çok mutluyum. Onunla yaşamak çok güzel. Özel bir çocuk. Türkiye’de sayısı 2. İlker gibi çocuğu olan ailelerle de buluşmak istiyoruz. Sesimi duyarlarsa iletişime geçsinler benimle. Ama 14 yıla çok şey sığdırdık. İlker’le yaşamak her şeye değiyor. İkinci çocuğumuz, çok da zor kararlar vererek dünyaya geldi. Mutluyuz” dedi.

Editör: TE Bilişim