Belediye Başkanı Alper Taban, Pazar gününe alınmasına pazarcı esnafının sıcak bakmadığını söyledi. Pazarla alakalı son kararı belediye verecek.

Pazartesi günü Mahmudiye Mahallesinde kurulan Pazartesi pazarı nedeniyle mobilya sanayisinde pazarın kurulduğu bölgede trafik yoğunluğu oluşmakta.

Sorunların çözümü için Pazartesi pazarının gününün değiştirilerek aynı bölgede Pazar günü kurulması, Pazar günü Mesudiye Mahallesinde kurulan pazarın ise Pazartesi günü kurulması önerisi gündeme getirildi.

Pazarla alakalı henüz bir sonuç alınmazken; pazar gününün değiştirilmesi konusunu belediye meclisinde İYİ Partili meclis üyesi Fahrettin Baykan, Başkan Taban’a sordu. 

Bunun üzerine açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, Esnaf ve vatandaşlardan pazarın gününün değişmesiyle alakalı talep olduğunu belirterek, “Şuan kesinleşmiş bir şey yok. Bilindiği üzere pazarın kurulduğu gün bölgede yoğunluk yaşanıyor. Araştırmasını yaptık ve 370 pazarcı esnafıyla görüştük. Ancak pazarcı esnafı pazarın gününün değiştirilmesine sıcak bakmıyor. Süreç devam ediyor.” dedi.

Editör: TE Bilişim