Peygamber Efendimize mektup yazan yüzlerce öğrenci, mektupları balonlara koyarak gökyüzüne saldılar.

Önceki gün saat 18.00’de okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen programa, Ticaret Meslek Lisesi Müdürü B. Maksut Hepgüven, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Program öncesinde Peygamber Efendimize mektup yazan okul öğrencileri, yazdıkları mektupları balonların içerisine koyarak, gökyüzüne saldılar. Bazı öğrenciler ise, kendi evlerinde besledikleri beyaz güvercinleri uçurdular.

Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Hakan Demirhan’ın Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını yapan Ticaret Meslek Lisesi Müdürü B. Maksut Hepgüven, “Okulumuzda öğretmenlerimize, öğrencilerimize bakıyoruz, bizi başarıdan başarıya koşturuyorlar. Kutlu Doğum ile ilgili karşıma güzel ve dolu dolu bir program ile geldiler. Güzel bir şekilde bu programı icra edecekler. Diyanet İşleri Başkanlığı, 1989 yılından beri Türkiye Diyanet Vakfı ile işbirliği içerisinde, Peygamberimizin dünya alemine teşriflerini Kutlu Doğum Haftası olarak, hem yurtiçinde hem de yurtdışında birçok etkinliklerle kutlamaktadır. Şöyle ki, yüce milletimiz tarihi geçmişinde uzun yıllardan bu yana Peygamberimizin doğumunu büyük bir coşku ile kutlamıştır. Bütün merasimlerde Peygamberimiz anılmış ve onun her iyiliğinin anlatılmasına gayret gösterilmiştir. Bizler iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli davranışı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısaca her şeyin en iyisini ve en güzelini Peygamberimizin tebliğ, tavsiye ve uygulamalarından öğrendik. Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahret dengesini, insan onuruna uyan yaşama sanatını bizlere hep O gösterdi. Doğan oğlumuza Ahmet, Mehmet, Mustafa, kızımıza Gül ismini O’na sevgimizin bir nişanesi olarak biz verdik. Bahçemize, evimizdeki saksımıza rengarenk gülleri O’na olan muhabbetimizden diktik. Yüreğimizin sesini, gözyaşı ile ıslattığımız sayfalara mısra mısra naat olarak döktük. O’nu anlatıyor diye sevincimizde ve hüznümüzde mevlit merasimleri tertipledik. Sınırda nöbet tutan askerimize, vatan için şahadet şerbetini içmeye hazır erimize Mehmetçik adını biz verdik. Bütün bunları biz yaptık. Bu hasretimiz ile millet olarak birlikte sevindik, birlikte ağladık. O, bizi hayat verecek şeylere çağırmıştı. O, bize sevgi ve barış dini olan İslam’ı tebliğ etmişti. Bir cahiliyet toplumundan, verimli bir millet oluşturmanın sırlarını öğretmişti. İnsanların birbirini göz kırpmadan boğazladığı bir dönemde barış içerisinde yaşamanın yollarını insanlığa sunmuştu. Birbirine düşman olan kabileleri kardeş yapmış, yüreklere kenetlenmiş, kin ve nefret tohumlarının yerine sevgi ve hoşgörü duygularını ekmişti. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa, Kutlu Doğumunun 1443. yıldönümünün cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, necip milletimizin birlik ve beraberliğine, bütün insanların hidayetine, Müslümanların da Peygamber ahlakına ve yaşantısına yönelmesine vesile olmasını Cenabı Haktan niyaz ediyorum. Programımıza şeref verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri Esra Kordur, Yücel Rehber, Volkan Deniz ve Raif Daş’ın ilahiler seslendirmesinin ardından, öğrencilerden Muhammet Emin rap tarzı  şiir okudu. Esmanur Ertan’ın ‘Peygamberimize Mektup’ adlı şiiri okumasının ardından, Alihan Kaya Nat-ı Şerifi okudu. Öğrencilerin okuduğu bin 444 salavat ile okulda bulunan 50 sınıfın okuduğu 50 Kur’an hatminin duasını ise Din Kültürü öğretmeni Yahya Turhan’ın yapmasıyla program son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim