Efendimiz, merhamet, barış, hoşgörü, ahlak ve şefkati kendi yaşamından insanlığa aktarmış ve hem biz Müslümanlar hem de bütün insanlık için her bakımdan mükemmel bir örnek hayat sürmüştür” dedi.

Hz. Muhammed’in, Peygamberlik dönemi boyunca iyi ve doğrunun uygulayıcısı olduğunu, bu kapsamda sapkın inançların yerine tevhidi, düşmanlığın yerine kardeşliği, sürtüşmenin yerine dayanışmayı, zulmün yerine adaleti nasihat ettiğini ifade eden Uğur Bayram,  bunların yanı sıra, toplum hayatını yozlaştıran kötü ve zararlı alışkanlıklar karşısında, kararlı ve insanlığa yol gösterici bir tavır aldığını söyledi.

Allah’ın, kainatı yüzü suyu hürmetine yarattığı Peygamberimizin, çölde zuhur ettirdiği ilahi nurdan vahaya tüm insanlığı davet ettiğini ve İslam’a susamış her kulun burada içtenlikle karşılanacağını asırlar öncesinden müjdelediğini kaydeden Bayram,  “İnsanlığın devasa bunalımlar yaşadığı bir dönemde akıllara, kalplere ve ruhlara hitap etmiş; bütün dünyaya huzur, barış, kardeşlik ve güzel ahlak temelinde manevi bir iklimi tebliğ etmiştir. Adlandırdığımız asr-ı saadet dönemi aynı insanlar tarafından yaşanmıştır. Yirmi üç yıl gibi kısa bir zaman sürecinde bütün dünyaya model olma özelliğine sahip bir iman ve ahlak toplumu oluşturması, bu başarının en bariz göstergesidir.   Günümüz Müslümanlarına düşen sorumluluk da, bu ışıklar saçan kandili, hem içimizde hem de çevremizde yeniden keşfetmek ve onun telkin ettiği değerleri hayatın içine taşımaktır. İslam aleminin, Hazreti Peygamberin bütün hayatı ile somutlaştırdığı mesajları çok iyi kavrayarak, İslam topluluklarının sorunlarını çözebileceğini ve yeniden dünyanın en saygın, mamur, medeniyeti yükselten merkezleri ve toplumları haline gelebileceklerini düşünüyorum. Zira bugün kan, şiddet ve gözyaşları arasında sarsılan Müslüman toplumların ve pek çok sorunla uğraşan Türk Milletinin, yüce Peygamberimizin hayatından, kişiliğinden ve tavsiyelerinden alacakları daha çok derslerin olduğu aşikardır. Buradan hareketle, bu Kutlu Doğum Haftasının bütün insanlığın kurtuluşunun müjdecisi olan sevgili Peygamberimiz Hazret-i Muhammed’in  daha iyi anlaşılmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Kutlu Doğum Haftası’nın Türk ve İslam Dünyası için yeni bir toplumsal uyanış, manevi aydınlanma ve siyasi yükselişin başlangıcı ve dünya için de barış ve hoşgörünün hakimiyetinde bir çağın ilk eşiği olmasını diliyor, tüm vatandaşlarımızın ve din kardeşlerimizin, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in eşsiz ahlakını ve kutlu tebliğini özümseyerek, hidayete erişmelerini ve iki cihan saadetine de nail olmalarını yüce Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim