11 ayın sultanı Ramazan'ın gelmesine sayılı saatler kala Ramazan pidesi fiyatları vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında geliyordu. Ramazan pidesi bu mübarek ayın vazgeçilmezleri arasındadır. Ramazan aylarında Müslümanlar iftar ve sahurlarda pide tüketmeyi oldukça seviyorlar. Ramazanın simgelerinden biri olan pidede fiyatlar belli oldu. İnegöl Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasında üretilen pidelerde zam olmazken, özel fırınlarda ise zam var.

YÜZDE 13 ZAM YAPILDI

Geçtiğimiz ay İnegöl’de özel fırınlardaki pide fiyatları İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) tarafından alınan kararla belli olmuştu. İnegöl Fırıncılar Kooperatifi, pide fiyatlarının belirlemesi için İTSO’ya başvuru da bulundu. İTSO meclis toplantısında yapılan görüşmeler sonucunda, 310 gram sade pide 2 lira, 310 gram yumurtalı susamlı ramazan pidesi ise 2,25 lira oldu. Böylece yumurtalı susamlı pideye yüzde 13 zam yapılırken, sade pideye ise yüzde 0,4 zam yapılmış oldu. Geçtiğimiz yıl 430 gram yumurtalı susamlı Ramazan pidesi 2,75 liradan satılmıştı.

FİYAT AYNI

İnegöl Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasında üretilen pidelere ise bu yılda zam yapılmadı. Halk Ekmek büfelerinde ve BİM Alışveriş Merkezlerinde satılan 300 gram susamlı pide 1,75 liraya satılmaya devam edecek.

Editör: TE Bilişim