İstanbul'da 2008'de

 


İstanbul'da 2008'de kaybolduktan sonra denizde cesedi bulunan İnegöllü polis memuru Özgür Akkaya'nın babası Hasan Akkaya, "Oğlum öldürüleli 2 sene oldu, ancak halen katilleri bulunamadı" dedi.

Cesedi denizde bulunan Özgür Akkaya'nın cenazesi kimliğinin belirlenmesinin ardından kimsesizler mezarlığından çıkarılarak, İnegöl’e getirilerek  tekrar toprağa verilmişti.

Saraylar Koruma Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yıldız Sarayı'nda 3 yıldır görev yapan polis memuru Özgür Akkaya, 29 Ağustos 2008 tarihinde  kaldığı evden gece saat 01.30'da ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamamış, olayı duyan Akkaya'nın ailesi İstanbul'a gitmiş ve 45 gün oğullarını aramış, tüm aramalara rağmen oğluna ulaşamayan Hasan Akkaya, denize atılı bulunan cesedin oğluna ait olduğunu öğrenince büyük acı yaşamıştı.

Aradan geçen süreye rağmen oğullarının katilinin bulunmadığını belirten Hasan Akkaya, görgü tanıklarının kendilerine geç saatlerde apartmanın önüne gelen bir aracın içinde 3 kişiyle birlikte Özgür Akkaya'nın evden ayrıldığını anlattıklarını söyledi. Apartmanın girişini gören 4 güvenlik kamerasının da arızalığı olduğunu belirten Akkaya, bunun sıradan bir kayıp olmadığını, defalarca söylemesine rağmen titiz bir çalışma yapılmadığını ileri sürdü

RÜŞVET TEKLİF ETMİŞLER

Oğlunun kaybolmadan 2 yıl önce çalışma arkadaşları tarafından kendisine verilen zarfın içinde para olduğunu görünce kabul etmeyip 'ben rüşvet almam' diyerek tartıştığını ileri süren Hasan Akkaya, "Oğlum çok dürüst biriydi. Siciline de bakılırsa hiçbir yanlış davranışının olmadığı ortaya çıkacaktır. Özgür, bana göre bir şeyler biliyordu ya da şahit oldu. Onu planlayarak tuzağa düşürüp susturmak istediler. Bana göre dürüst olduğu için ve bazı şeylere göz yummadığı için canından oldu yavrum" diye konuştu.

Oğlunun cesedinin denizde bulunduğunda savcının en fazla 1 aydır suyun içinde olduğu yönünde rapor düzenlediğini de anlatan Hasan Akaya, "Oğlum 4 aydır kayıptı. Cesedi 1 aydır denizde ise 3 aydır yaşıyordu. Zamanında bulunabilirdi. Bu olaya gerekli önem verilmedi. İçimiz yanıyor. Bari katil veya katilleri bulsunlar bize yeter" dedi.

Editör: TE Bilişim