10 Nisan 1845 yılınd

10 Nisan 1845 yılında kurulan Türk Polis Teşkilatının 167. kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi İnegöl'de de düzenlenen törenle kutlandı. Mehter takımı ve folklor ekibi törenlere ayrı bir renk kattı.
Törenler, dün saat 11.00'de Atatürk Anıtı önündeki çelenk sunma töreni ile başladı. Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından, törenlere Emniyet Müdürlüğü binası bahçesinde devam edildi. Emekli olan Emniyet mensupları ile Emniyete destek verenlere teşekkür plaketi takdim edildi. İnegöl Emniyet Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtına sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İnegöl Emniyet Müdürü Orhan Öztabak, 10 Nisan 1845 yılında kurulan Türk Polis Teşkilatının 167. kuruluş yıldönümünü kutlamanın gurur ve kıvancını yaşarken, törene katılan herkese teşekkür ederek, "Emniyet Teşkilatı olarak, 'Halka Hizmet Hakk'a Hizmettir' düşüncesinden yola çıkarak çağdaş bir yönetim anlayışı ile hareket edecek, 'İnsan Odaklı' çalışma anlayışını geliştirip ekip ruhu içerisinde planlı ve projeli çalışmalara ağırlık vererek, eldeki tüm imkanları vatandaşlarımızın hizmetine sunma gayreti içerisinde olacağız. İnsan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerinden taviz vermeden, kanun hakimiyetini esas alacak, toplumun huzur ve güvenliğini, kişilerin can ve mal emniyetini tehdit eden asayiş suçları, uyuşturucu ve organize suç örgütleriyle, her türlü yolsuzluğa karşı, kararlı ve sonuç alıcı bir mücadele içinde olacağız. Teşkilat olarak amacımız, Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde, hukuk üstünlüğü, insan haklarına saygı ve tarafsızlık ilkelerine bağlı kalarak yasalar ve evrensel değerlerin ışığı altında bireylerin temel hak ve özgürlüklerinin korunmasına, toplumun düzen, barış, güven ve huzur içerisinde yaşamasını sürdürmesine imkan sağlayan bir ortamın oluşturulmasına korunmasına katkı sağlamaktır" dedi.
DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR
Bu görevleri yaparken, idari konularda her türlü desteğini veren Kaymakamı Aziz İnci ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş, adli yönden her türlü destek ve güveni veren İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı ve tüm adliye personeline teşekkür eden Müdür Öztabak, “Değerli İnegöllüler, suç ve suçlularla mücadelede kapılarımızı sonuna kadar açık tutarak toplumun her kesiminin görüş ve önerilerini tespit ederek, ortak aklı harekete geçirecek, ilçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın talepleri olan huzurlu ve güvenli bir İnegöl için gerekli tüm çalışmaları titizlikle gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar verdiğiniz desteklerinizi bundan sonrada artırarak devam ettirmenizi temenni ediyoruz. Değerli meslektaşlarım, 167. yıldönümünü kutladığımız bu mutlu günde sizlere görevlerinizde başarılar dilerken vatanı, milleti, bayrağı için şehit mertebesine ulaşan tüm mensuplarımıza Allah’tan rahmet, geride kalan görev malulü, emekli, dul ve yetimlerine sağlık ve mutluluklar dilerim" ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından törene Emniyet Müdürlüğü binası bahçesinde devam edildi.
RENK KATTILAR
Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törende kısa bir gösteri yapan İnegöl Mehter Takımı ile Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Folklor ekibi halk oyunları gösterisi ile törene kent kattılar.
EMEKLİ OLAN VE DESTEK VERENLERE PLAKET
Törende, emekli olan Polis Memurları Cengiz Ceylan, Erbay Dede ve Durmuş Bozdağ, emekli olan Çarşı ve Mahalle Bekçileri Türkan Yalduz ve Macit Atabey'e teşekkür plaketleri verildi. Destek veren, Cumhuriyet Başsavcılığı adına Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Özel, Emniyet Teşkilatına yaptıkları maddi destek ve katkılarından dolayı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, İnegöl emniyetinin gelişmesi ve modernize edilmesi ile ilgili her türlü desteği sağlayan Emniyet Hizmetlerini Destekleme Derneği Başkanı Adem Emre'ye teşekkür plaketleri takdim edildi. Ayrıca, törene katılan Novipazar Belediye Başkanı Rumen Panayator'a da teşekkür plaketi verildi.
KONVOY YAPILDI
Anıt önündeki törenin ardından Emniyet Müdürlüğü bahçesi geçilirken, Emniyet Müdürlüğüne ait araçlardan oluşan konvoy oluşturuldu.
Törenlere, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başsavcıvekili Mehmet Özel, Emniyet Müdürü Orhan Öztabak, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Arslan Akpınar, Emniyet mensupları, siyasi partilerin Başkan ve yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşların Müdürleri ile personeli, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının Başkan ve yöneticileri katıldılar.
TELSİZDEN KUTLAMA
Yurt dışında olması nedeniyle kutlama programına katılamayan Kaymakam Aziz İnci ile AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in gönderdikleri kutlama mesajları telsiz aracılığıyla emniyet mensuplarına iletildi. İnci ve Şahin’in mesajlarında, ''Milletimize 167 yıldır başarıyla hizmet etmenin gururunu yaşayan Türk Polis Teşkilatı'nın tüm mensuplarına, kuruluş yıldönümü vesilesiyle tebriklerimi iletiyorum. Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümünde, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyor, görevleri başında bulunan ve büyük bir özveriyle çalışan bütün Polislerimize şükranlarımı sunuyor, aileleri ile birlikte sağlıklı, huzur bir yaşam diliyorum'' ifadelerine yer verdiler.

 

 

Editör: TE Bilişim