Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenler İnegöl Emniyet Müdürlüğü çelenginin Anıta sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Emniyet Müdürü İlhami Araali, “Güvenlik hizmetleri insanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahiptir” dedi.

HAYATINI ORTAYA KOYACAK ŞEKİLDE ÇALIŞMAKTADIR

Müdür İlhami Araali, “İnsanların toplu halde yaşamaları ile birlikte ortaya çıkan güvenlik sorunlarının aşılması konusu bütün toplumların temel sorunu olmuştur. Bu bağlamda tarihi gelişim içerisinde değişikliklere gidilmiş, ülkemizde modern anlamla ilk Polis Teşkilatı 10 Nisan 1845 yılında kurulmuştur. Polis bir toplumda düzeni sağlayan koruyucudur. Teşkilatımız mensupları yüzyıllardan beri toplumda düzenin tesis edilmesi, suçluların yakalanması ve adaletin doğrudan sağlanması için hayatını ortaya koyacak şekilde çalışmaktadır. Polislik karşı karşıya kalındığı durumlar dolayısı ile güç, sabır ve cesaret isteyen bir meslektir. Bu doğrultuda bir polis bilgili, sabırlı, güçlü, cesaretli ve akılcı olmalıdır. Bizler ülkemizde gerçekleşen terör olaylarına, her türlü kanunsuzluk ve ahlaksızlığa karşı gecesi gündüzü olmadan mücadele eden polisleriz. Bu gibi olaylara müdahale ederken her türlü tehlikeyi göze almaktayız. Bu sayede insanımız bizlerin gösterdiği gayret ve başarı ile kendisini toplum içerisinde güvende hissetmekte, toplumda huzur ve barış ortamı sağlanmaktadır. Türk milleti olarak dünyanın dört bir tarafında bulunan devletlerin iştahlarını kabartan bir coğrafya üzerinde bin yıldan beridir yaşıyoruz. Bu topraklarda yaşamanın bir bedeli olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi.

‘HALKA HİZMET HAKKA HİZMETTİR´

Müdür İlhami Araali konuşmasını şöyle sürdürdü: “Düşmanlarımızın ilk yapmak istedikleri şey toplumda anarşi ve kargaşa yayarak güvenlik zaafiyeti oluşturmaktır. Akın akın dışarıdan DAEŞ, Hizbullah, El Kaide, PYD, içeriden FETÖ, PKK, DHKPC, IBDA-C gibi taşeron terör örgütleri tarafından devletimize yönelik olarak gerçekleştirilen saldırıları göğüslemek, olması muhtemel saldırıları olmadan önce alınan tedbirlerle boşa çıkarmak şüphesiz en büyük görevlerimiz içerisindedir. Bu nedenle halkımızdan istediğimiz oynanan oyunlara karşı devletimize güvenmeleri ve güvenlik kuvvetlerinin dolayısı ile devletimizin yanında olmalarıdır. Bizler Emniyet Teşkilatı olarak ‘Halka hizmet Hakk´a hizmettir´ düşüncesinden yola çıkarak ‘insan odaklı´ çalışma anlayışım ekip ruhu içerisinde planlı ve projeli olarak halkımıza sunma gayreti içerisindeyiz. İnsan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerinden taviz vermeden, kanun hakimiyetini esas alarak, toplumun huzur ve güvenliğini, kişilerin can ve mal emniyetini tehdit eden terör, asayiş, uyuşturucu ve organize suç örgütleriyle her türlü yolsuzluğa karşı kararlı ve sonuç alıcı bir mücadele içerisindeyiz.”

BU YOL KUTSAL BİR YOLDUR

“Bu mücadelemizde bizlere desteklerini esirgemeyen başta ilçe Kaymakamımız olmak üzere Belediye Başkanımıza, İnegöl Cumhuriyet Başsavcımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve diğer emeği geçen herkese şahsım ve teşkilatım adına şükranlarımı sunarım. Ve siz değerli meslektaşlarım, sizleri bu teşkilatın birer neferi olarak görevlerinizde göstermiş olduğunuz gayret ve özveriden dolayı tebrik ediyorum. Meşakkatli bir yolda yürüyorsunuz. Bu yol kutsal bir yoldur. Bu vesile ile geçmişten günümüze vatanımız, milletimiz, bayrağımız ve dinimiz için mücadele veren ve bu uğurda gerek şehitlik mertebesine ulaşarak, gerekse eceli ile ahrete irtihal eden tüm kardeşlerimize Allah´tan rahmet, geride kalanlar ile yakınlarına sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

Müdür İlhami Araali´nin konuşmasının ardından program sona erdi.

Törene Kaymakam Ali Akça, İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, Belediye Başkanı Alper Taban, Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkanı Hayati Bedir ve yönetim kurulu üyeleri ile Emniyet mensupları katıldı. 

Editör: TE Bilişim