Polis Haftası etkinl

Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde İnegöl Belediyesi ile İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen, 'Hat’,  ‘Mozaik Taş’ ve  ‘Ahşap Maket’ Karma Sanat Sergisi Kent Müzesi Sergi Salonunda izlenime açıldı.
Dün saat 14.00'de düzenlenen törene, Kaymakam Aziz İnci, Başsavcı Mehmet Demirel, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcıları Yusuf Şen, Gülhan Şahin ve Güngör Sabri Günaydın, Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu, Jandarma Komutanı Arslan Akpınar, Emniyet Müdürü Orhan Öztabak, İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım, MHP İlçe Başkanı Fahri İnkaya, AK Parti İl Genel Meclisi Üyeleri Mehmet Altınay ve İsmail Tarık Şimşek, emniyet mensupları ile vatandaşlar katıldı.
Kurdele kesimi öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "İlçemizin huzur ve güvenliğini sağlayan bu insanlar, büyük bir fedakarlıkla bu işleri yaparken, aynı zamanda da sergide sergilenen ürünleri üretme imkanı buldular. Polis memuru Şahin Aydeniz 15 adet Hat, polis memuru Mehmet Gün'ün 32 adet Mozaik Taş ve Fotoğraf, polis memuru Ersin Yaşa'nın da 39 adet Ahşap Maket eserleri sergi de yer alıyor. Ben serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bilecik'in nüfusu 62 bin, 700 tane polisi var. Yalova'nın nüfusu 100 bin, bin tane polisi var. İnegöl'ün merkez nüfusu 173 bin, 330 tane polisi var. Bu arkadaşlar huzur ve güvenliğimizle alakalı mücadele ederken, arta kalan zamanlarda da böyle şeyler üretme imkanına sahip olmuşlar. Ben onlara özellikle teşekkür ediyorum" dedi.
Türk Polis Teşkilatının dünyada örnek olan teşkilatlardan birisi haline geldiğini ifade eden Kaymakam Aziz İnci ise, "Her yıl Polis Haftasını bayram sevinciyle kutluyoruz. 167 yılda polis teşkilatı geçmişten devraldığı onurlu mirasını geliştirerek, güçlendirerek bugünlere geldi. Bugün polisimiz bundan 20 yıl öncesine göre hem kendi içerisinde bütünlüğü sağlamış, yani özellikle 12 Eylül'den önceki dernek ve ideolojik anlamdaki ayrışmalardan kendini kurtarmış. Hem de teknolojik gelişmelerle donanımlarıyla artık dünyada örnek olan teşkilatlardan birisi haline gelmiştir. İşte bu gücüyle toplumun huzur ve güvenliğini sağlamada bugün çok önemli bir güç haline gelmiştir. Bir taraftan idarenin emrinde, kanun hakimiyetini sağlarken, diğer taraftan da yargı organlarıyla birlikte işlenen suçların incelenmesi, soruşturulması, delillerin elde edilmesinde çok büyük mesafeler almıştır. Dolayısıyla bu teşkilat bizim huzur ve güvenliğimiz içindir. Bu anlamda Polis Teşkilatının en büyük gücü hizmet ettiği halkın yanında olmasıdır. Onun desteğidir. Bursa'da ve İnegöl'de polisimize olan güvenin, sevginin, ilginin, desteğin çok mükemmel olduğunu görüyorum. Bu desteğin daima artmasını diliyorum. Polis, kanun hakimiyetini sağlamak için vardır. Elbette hangi teşkilat olursa olsun, hangi kamu hizmeti olursa olsun, yasa dışı, usul dışı, kamu vicdanını incitecek hiçbir hareketin, herhangi bir kamu görevlisinden gelmesini arzu etmeyiz. Ama şunu da bilmeliyiz ki, yıpratılmış, örselenmiş, yetkileri, gücü azaltılmış bir polisin de ülkeye ve topluma verebileceği fazla bir hizmet yoktur. Bu anlamda Napolyon’un ünlü polis müdürünün söylediğini bir kez daha hatırlatmak isterim. 'Bana, Bakanlarımıza, hatta İmparatorumuza dahi silah çekene, belki anlayış gösterebilirim. Ama polise silah çekeni affedemem. Çünkü, polise çekilen silah doğrudan doğruya devlete, otoriteye ve kanuna yöneltilmiştir' diyor. Bu anlamda biz idare olarak her türlü suiistimale, her türlü şiddete, işkenceye sıfır toleransla yaklaşıp, en küçük bir ihbarı, şikayeti çok büyük bir ciddiyetle incelerken, bir taraftan teşkilatımızı onun otoritesinde özenle korumalıyız diye düşünüyorum. Bütün bunlar yapılırken, tıpkı savaş esnasında ölen insanların resimlerini çekmek yerine, onlara yardımcı olmaya çalışan kameramanlar, gazeteciler varsa, polisimizde de izinli olduğu halde canını hiçe sayarak, görevinin dışında dahi olaylara müdahale edip, şehit olan arkadaşlarımız var. Bir de meselenin insani tarafı var. Biz de bugün bütün bu yorucu, yıpratıcı görev esnasında polisimizin insani tarafını, sanatkar tarafını da görmüş olacağız. Bir de polisimize bu gözle bakacağız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle 8 Nisan 2012 Pazar gününe kadar açık olacak 'Hat, Mozaik Taş, Ahşap Maket Karma Sanat Sergisi' izlenime açıldı. Tören serginin gezilmesiyle son buldu.

 

Editör: TE Bilişim