Kültürpark içerisindeki Şahin tepesi ve çevresindeki yeşil alanlarda gerçekleştirilen Seyran Şenliğine, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş, Bursa Ardahanlılar Federasyon Başkanı Şinasi Güneş, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli ve bazı yönetim kurulu üyeleri, bazı dernek ve oda başkanları ile 10 bine yakın Posoflu katıldı.

GAZZE İÇİN YARDIM TOPLUYORUZ

Şenliğin açılışı konuşmasını yapan İnegöl Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Yurdaer Ekici, “22. Posoflular Seyranını içimiz buruk olarak gerçekleştiriyoruz. Ramazan Ayını ve Bayramını da mutluluk içerisinde geçirdik diyemiyorum. Çünkü Gazze’de yaşanılan olaylar nedeni ile bizler de burada çok üzüldük. Gazze için dualar ettik. Müslümanlar her şeyin en iyisine layıktır. Müslümanlara bu zulmü yapanların, aynısını kendilerinin de görmesini yüce Allah’tan istiyoruz. Bu şartlar altında seyran yapmamız mümkün olmazdı ama biz de istişarelerde bulunduk ve bu Seyranı Gazze için yapmaya karar verdik ve burada da gördüğünüz üzere Gazze için yardım topluyoruz. Posoflular İnegöl’de ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde nüfus olarak çok. Ama Posof’a gittiğinizde nüfusun çok az olduğunu hepimiz biliyoruz. Manevi olarak bizlerin de Posof’a gidip oradaki insanlarla görüşmemiz lazım. Ben Ramazan Ayı’nda gittim ve iftarımı orada açtım. İnşallah buradaki bütün kardeşlerimize de nasip olur. Gördüğünüz alan üzerinde seyranımızı gerçekleştiriyoruz. Bu konuda bizlere yardımcı olan İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a ve Başkanvekilli Turgay Yel’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

HEPİMİZE DERS OLMALI

Bursa Ardahanlılar Federasyon Başkanı Şinasi Güneş ise, “Bu güzel günde hep birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Bursa Ardahan Dernekleri Federasyonu 3 yılını doldurmamış bir federasyon. Bir çok gezilerimiz oldu. Benzer faaliyetlerimizi sürdürmeye davam ediyoruz. Bugün eğlenmeyi değil, Gazze’yi düşünen insanları tebrik ediyorum. Protokolün önüne koyulan yardım sandığını görünce çok etkilendim. Genç bir bayan kardeşimiz, henüz 16-17 yaşlarında elinde 100 TL ile geldi ve parasını yardım kutusuna attı. Bunu kim gönderdi dedim. Bu benim kendi param dedi. Çok duygulandım. Bu konu hepimize ders olmalı. Ben tekrar bu seyranın düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HİKMET ŞAHİN’İ ANDI

Belediye Başkanı Alinur Aktaş’da, “İnsanların kendi kültürlerini örf ve ananelerini sürdürmesi ve bunları bir Seyrana dönüştürmesi güzel bir olay. Ama malum Filistin’de acı var. Bu Seyranı da Posoflular Derneği Gazze yararına düzenliyor. Bu bir defa çok önemli bir şey. Bu nedenle ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu parkın yapımında emeği geçen Hikmet Şahin ağabeyimizi de anıyoruz. Kendisi yıllarca İnegöl’e Belediye Başkanı olarak hizmet etmiş bir insan. Parkımızın temizliği çok önemli. Bu nedenle 22.’si gerçekleştirilen 22. seyran programının devamını da düşünelim. Buranın temizliği hepimizin boynumuzun borcu. Sizin verdiğiniz ücretlerle buralar temizleniyor. Bu nedenle seyranın bitimiyle Posoflulara uygun bir şekilde buradan ayrılalım” şeklinde konuştu.

BİR ÇOK ACILARI, SEVİNÇLERİ BİRLİKTE YAŞADIK

MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy’da, “Bursa Türk dünyasının bir modeli. Osmanlı döneminde hangi coğrafyalara gittiysek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarına çekildikten sonra Bursa’da, aklınıza gelen bütün coğrafyalardan ve Anadolu’nun her yerinden gelmiş kardeşlerimizle birlikte yaşıyoruz. Uzunca yıllardır, buralarda Posoflularla birlikte hemhal olmak, paylaşmak gerçekten bizleri de mutlu ediyor. Bizlerin gücüne güç katıyorsunuz. Milletin tanımı, ortak kaderi paylaşanların adıdır. Geçmişte bir çok acıları, sevinçleri birlikte yaşadık. İşte bu insanların adı Türk milleti. Maalesef Müslüman kardeşlerimiz, kaybedilmiş topraklardan Anadolu’ya dönemeyen kardeşlerimiz, Çin ve Irak’tan dönemeyen kardeşlerimiz halen sıkıntı içindeler. Bizlerin duaları onlarla. Onları yalnız bırakmamaya çalışıyoruz. Bu gelişmeler karşısında Türkiye Cumhuriyeti masaya yumruğunu vurduğunda ses getirmeli. Bunun için de birlik, beraberlik içerisinde, kimseyi ayrıştırmadan yolumuza devam etmek zorundayız. Önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. İnşallah bu seçimlerden de birlik, beraberliğin oluştuğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin daha da güçlendiği bir sonuç ortaya çıkar. Türk milleti için en hayırlısı neyse o olsun” dedi.

SEYRAN, GAZZE’YE YARDIM KAMPANYASINA DÖNÜŞTÜ

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “Seyran demek, eğlenmek, kardeşlik, bir arada olmak, sohbet etmek demek. Şu an Gazze’de yaşananlar, din kardeşlerimize uygulanan baskı, Irak’ta Türkmen kardeşlerimize uygulanan mezalim aklımıza geliyor. Seyranda eğlenecektik ama bu acılar altında bunu nasıl gerçekleştireceğiz. Bu arada merhum eski Başkanımız Osman Özütürk’ü de anıyoruz. Allah rahmet eylesin. Ülke dışından gelen vatandaşlarımızın oy kullanmaları için parlamentoda kanuni düzenleme yaptık. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurtdışındaki vatandaşlarımız oy kullanacaklar. 26 Gümrük kapısında oy kullanabilecekler. Seyranın, Gazze’ye yardım kampanyasına dönüştürülmesinden dolayı yöneticilerimizi kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Seyrana destek veren, derneğin kuruluşunda görev yapan kişilere teşekkür plaketleri verildi.

YARDIM SANDIĞI DOLDU TAŞTI

Gazze’ye yardım için sahne önünde koyulan yardım sandığına, gün boyunca para attılar. Yardım kampanyasına, çocuklarda harçlıkları ile destek verdi.

Şenlikte sahne alan Ardahan Posof yöresi Türk Halk Müziği sanatçıları Mehmet Akbulut, Tanju Yıldırım ve Toprağınsesi grubu seslendirdikleri türkü ve şarkılarla Seyran’a katılanları eğlendirdiler.

Editör: TE Bilişim