FEN LİSESİ ‘EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK´DE TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde düzenlenen “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik” projesi ödülüne, Güneş Enerjisi Sistemi projesiyle İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi layık görüldü. İnegöl Fen Lisesi, 2014 yılında hizmete soktuğu sistemle Türkiye birincisi oldu.

1047 BAŞVURU

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla yayınladığı genelge doğrultusunda “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” ülke genelinde 5 kategoride gerçekleştirildi. Bin 47 okulun başvuru yaptığı yarışmada, elektronik ortamda yapılan değerlendirmeler sonucu 123 okulun projesi yerinde incelendi. İncelemeler sonucunda 89 okul çalışma Bölgesel Birincilik Ödülü almaya hak kazandı.

İNEGÖL FEN LİSESİ BİRİNCİ OLDU

Birinci ilan edilen 89 okul arasında İnegöl Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi de Güneş Enerjisi sistemiyle yerini aldı. Sıralama bölge sıralaması, il, kategori no ve kurum adı olarak alfabetik sıraya göre yapılan 89 çalışmanın birinci olduğu yarışma da, Yenilenebilir Doğal Enerji Kaynakları Kategorisi Türkiye birincisi olan Fen Lisesi başarılarına yenisini ekledi.

İŞTE PROJE

Türkiye´de ilk olan projeye imza atan Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi, güneş panelleri ile ürettiği enerji ile okulun yüzde 50´lik enerji tasarrufunu sağlıyor. 3 yıl önce BEBKA´ya “Elektrik Üretim Projesi” adıyla başvuran Fen Lisesi, 2014-2015 eğitim yılında elektrik üretimi yaptı. Okulun ihtiyacı olan yaklaşık yüzde 50 oranında elektrik enerjisini üreten proje, aynı zamanda 20 dairelik bir sitenin de enerjisi üretebilir bir seviyede çalışıyor.

Editör: TE Bilişim