Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk isimli hesap üzerinden sosyal medyada yapılan paylaşımdaki, “Burası AKP’nin en çok oy aldığı köylerden biri. Yıl 2018. Camiiler ahır olarak kullanılıyor” ifadeleri Muratbey Mahallesi sakinlerinin tepkisini çekti.

HEYELANDAN ZARAR GÖRDÜ

2000’li yılların başında Muratbey mahallesi ve çevresinde yaşanan heyelan, 1980’li yıllarda inşa edilen köy camiinin 20 metre yerinden kaymasına neden oldu. Dönemin yetkilileri, caminin kullanılamaz olduğu raporuyla camiyi ibadete kapattı. 2014 yılında ise köyde yaşayan bir vatandaşın ahırı yıkıldı. Yıkılan ahırdan çıkarılan samanlar vatandaşa yeni ahır yapılana kadar kısa bir süreliğine kullanılmayan camiye konuldu. Bu arada camiden çekilen fotoğraflar sosyal medyaya servis edilerek, gündem oluşturulmuştu. Camilerin AK Parti döneminde ahır olarak kullanılmaya başlandığı yönünde yapılan yanlı ve çirkin paylaşımlar, mahalle halkını çileden çıkardı.

“KÖYÜMÜZÜ MALZEME YAPMASINLAR”

Bundan 4 sene öncesine ait fotoğrafların her yıl güncelmiş gibi sosyal medyada paylaşılmasından büyük rahatsızlık duyduklarını dile getiren Muratbey Mahallesi Muhtarı Nuri Türkyılmaz, “Bu fotoğraflar, köyde yaşayan bir vatandaşımıza yardımcı olduğumuz sırada çekildi. O camii zaten yıkılmak üzere olan ve kullanılamayan bir camiydi. Köyümüze zaten yeni bir camii inşa edilmişti. 2014 yılında çekilen bu fotoğraflarla her yıl aynı algı operasyonları yapılmaya çalışılıyor. Artık köyümüzü bu çirkin ve ahlak dışı durumlar için kullanmasınlar. Cami 2000 yılından bu yana kullanılmıyor, biz kısa sürede yeni bir cami yaptık ve 18 yıldır orada ibadet yapıyoruz. Bu durumun siyasi çirkin propaganda olarak kullanılmasından rahatsızız. Bunu yapanları Allah’a havale ediyorum” dedi.

Muhtar Türkyılmaz, kullanılmayan caminin yakın zaman içerisinde yıkılacağını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim