İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen imza töreninde İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Okan Güler, yönetim kurulu ve İnegöl Tematik Lise Müdürü Şenol Yoğurtçu yer aldı. 
Mobilya sektörüyle işbirliği içerisinde olan ve bu alanda tematik bir lisesi bulunan Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, mobilya sektörü ile ilgili alanda eğitim veren okulların karşılıklı beklentilerinin ve bu alanda yapılması hedeflenen çalışmalar için Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile Mobilya Sanayicilerini bir araya getiren bir çalıştay düzenliyor. 
Endüstri 4.0 ışığında düzenlenecek olan çalıştaya ülke genelinden 40 firma temsilcisi, mobilya alanı ile ilgili akademisyenler, Türkiye genelinde mobilya alanı bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürleri ile alan şefleri katılacak. 
Her yıl tekrarlanması planlanan çalıştaylarla elde edilen raporlar Bakanlık ve özel sektör temsilcileriyle paylaşılacak. 


HAYAL EDİP ÜRETİYORLAR
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, “İnegöl güçlü ve dinamik bir ilçemiz. Türkiye mobilya üretiminin en önemli merkezlerinden birisi. Bizim de burada bu alana nitelikli iş gücü yetiştiren tematik bir lisemiz var. Çocuklarımız bu alanda hem öğrenim görüyor hem de üretim yapıyorlar. Ahşap oyuncak üretimi de yapan öğrencilerimize İnegöllü mobilya sektörümüz de desteklerini esirgemiyor. Kendilerine bu vesileyle teşekkürlerimi iletiyorum. Sayın Bakanımız her fırsatta hayal gücüne vurgu yapıyor. ‘Malzemeleri çocuklara verin, onlar hayal etsinler ve kendi oyunlarını kendileri kursunlar’ diyor. Bizim öğrencilerimizde işte tam da bunu yapıyorlar. Hayal edip üretiyorlar. Ahşap alanında üretilen oyuncaklarımızın malzemesi konusunda ise, plastik ve yapay malzemelerden ahşap malzemelere doğru bir geçiş yapmak istiyoruz” dedi.    


İNEGÖL, VERMEYİ SEVEN, GÖNLÜ ZENGİN BİR İLÇEDİR
İnegöl’ün Osmanlının kadırgalarına kürek üreterek başlayan önemli bir mobilyacılık tarihi ve kültürü olduğunu belirten İMOS Başkanı Okan Güler, “İlçemiz kendi iş alanını, kendi sektörünü oluşturan sanayi şehridir. İnegöl, vermeyi seven, gönlü zengin bir ilçedir. İlçede yetişmiş ve kalifiye eleman konusunda ihtiyaç var. Bu nedenle mesleki eğitim alanında önemli çalışmalar yapmak istiyoruz. Bu konuda Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde olmaktan sektörümüz ve geleceğimiz adına mutluyuz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim