Saadet Partisi Yeniceköy Mahalle Sorumlusu Suat Savaş, kapalı olan PTT'ye tepki gösterdi.  
Açıklama yapan Savaş, "Geçtiğimiz haftalarda İlçe Başkanımız Hasan EROĞLU ile birlikte mahallemizde esnaflarımıza ziyarette bulunmuş, onların sorunlarını dinlemiş, yine sorunlarla ilgili bir açıklama yapmıştık. 
Bugün sizlerle Yeniceköy’deki vatandaşlarımızın büyük bir mağduriyet yaşadığı önemli bir konuyu paylaşmak istiyoruz. 
Malumunuz olduğu üzere Yeniceköy ilçe merkezine uzak olan mahalleler arasında nüfus bakımından en büyük mahallemizdir. Bir çoğu toplu konut alanı olan mahallemizde yoğun nüfus olmasına rağmen maalesef büyükşehir yasasıyla birlikte bir çok hizmet buradan gitmiştir. 
En son yaşanan pandemi süreci sebep gösterilerek mahallemizde bulunan ve mahalle sakinlerimizin bir çok işlemini gören PTT şubesi de kapatıldı. 
Yaklaşık üç haftadan beri şubenin kapalı olması sebebiyle mahalle sakinlerimiz mecburen ilçe merkezine gitmek, orada sıraya girerek işlerini yaptırmak zorunda kalıyor. Özellikle 65 yaş üstü internet bankacılığı ve kredi kartı kullanmayana vatandaşlarımızın yoğun olduğu mahallemizde yaşlılarımız bir fatura ödemek için bile ilçe merkezine inmek zorunda kalıyor. 
Kapatmanın kapadı yazan “pandemi gerekçesiyle” kelimesinden öteye başka bir gerekçesi var mıdır bilmiyoruz. 
Ancak kapatma ile ilgili eğer ki şube yoğunluğu bahane gösteriliyorsa, buradaki yoğunluğun merkez postaneye gitmesi sebebiyle daha çok mağduriyete yol açacağı ortadadır. 
Yetkililere çağrımız: Pandemi ile ilgili gerekli önlemleri alarak Yeniceköy’deki PTT şubesinin tekrar açılmasıdır. Bir çok kamu kurumunun bu şekilde tedbirler alarak çalışmaya devam ettiği bir süreçte bu kapatma kararı mahalle halkına eziyet çektirmekten başka bir sonuç doğurmamıştır. 
Özellikle son günlerde bir yandan tatil bölgelerinde keyfi uygulamalarla yoğunluk yaşanırken, siyasi partiler tıka bası dolu salonlarda toplantılar yaparken, bir yandan böyle basit konularla vatandaşın kısıtlanması vicdanen de bizleri rahatsız etmektedir. 
Yaşanabilir bir Yeniceköy için, sorunları ve çözüm önerilerimizi dile getirmeye devam edeceğimizi bildirir, hepinize teşekkür ederim." dedi.

Editör: TE Bilişim