RAMAZAN DİLENCİLERİ

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu Cehennem ateşinden kurtuluş olan 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ortaya çıkan, insanların dini ve manevi duygularını istismar eden çok sayıda dilenci İnegöl´e akın etti.

HASILATTA RAMAZAN BEREKETİ

Bu ay ile birlikte hemen hemen her köşe başında, cami önünde dilencilik yapan çocuklu kadınları görmek mümkün. Ramazan ayındaki manevi havadan dolayı vatandaşların vicdani duygular nedeniyle kayıtsız kalmadıkları dilenciler, Ramazanda bekledikleri hasılatı fazlasıyla topluyorlar.

VATANDAŞLAR İSTİSMARLARA KARŞI UYARILIYOR

Genellikle Teravih namazının ardından cami önlerinde görünen dilencilerin çoğu, çevre il ve ilçelerden gelerek, hayırseverlilikleri ile tanınan İnegöllülerin manevi duygularını sömürüyorlar. Dilenciler, Ramazan ayında mantar gibi çoğalırken, yetkililer vatandaşları istismarlara karşı uyardı. Yetkililer, Ramazan´da hayır yapmak isteyen vatandaşların dilenciler yerine, çevrelerinde gerçekten ihtiyaç sahibi insanları tespit ederek, yapmak istedikleri yardımı o kişilere yapmalarını istediler.

KÜÇÜK ÇOCUKLARI DA ALET EDİYORLAR

İnegöl´de sayısı artan, birçoğu bu işi meslek haline getirmiş olan dilenciler, kendilerine ait olduklarını iddia ettikleri bebekleri ve küçük yaştaki çocukları da kullanarak, vatandaşların duygularını sömürüyorlar. Dilenciler arasında zor durumda kalan bazı Suriyeliler olduğu gibi, kendilerini Suriyeli diye tanıtanların daha çok olduğu dikkat çekiyor.

Editör: TE Bilişim