İnegöl Belediye tara

İnegöl Belediye tarafından geleneksek hale getirilen, Ramazan ayına özel olarak organize edilen, 5. Ramazan Sokağı etkinlikleri, geçtiğimiz Salı akşamı (Ramazan Bayramının üçüncü günü) Alternatif Rock grubu Pinhani’nin muhteşem konseri ile son bulurken, bir ay boyunca Ramazan Sokağında satış yapan esnaflar, talepler üzerine 27 Eylül 2009 Pazar günü akşamına kadar stantları açık tuttular. Ramazan ayının ve Ramazan Bayramının bitmesinin ardından  5 gün daha açık kalan Ramazan Sokağındaki stantlar önceki  öğleden sonra kaldırılmaya başlandı.

20 Ağustos ile 22 Eylül 2009 tarihleri arası geleneksel 5. Ramazan Eğlenceleri kapsamında izlenime açılan Ramazan Sokağında, iftar sonrası vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Bu yılki program çerçevesinde Karagöz-Hacivat gösterileri, gölge oyunları, palyaço ve kukla oyunları orta oyunu ve tiyatrolar ile hediyeli yarışmalar, özellikle çocukları çok eğlendirdi.

21 Ağustos 2009 Cuma günü Sezgin Maden Show, 22 Ağustos 2009 Cumartesi günü Ergün Ekşi, Tülay Karataş Türk Sanat Müziği Konseri, 28 Ağustos 2009 Cuma günü Sunay Akın’nın tek kişilik gösterisi, 4 Eylül 2009 Cuma günü Talha Uğurluel ile söyleşi ve dia gösterimi, 5 Eylül 2009 Cumartesi günü ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ isimli tiyatro gösterisi, 6 Eylül 2009 Pazar günü Akın Akıntürk konseri ile devam eden etkinlikler, Marmara ve Trakya bölgelerinde yaşanan sel felaketi nedeni ile bir hafta ertelendi.

Ara verilen Ramazan sokağı etkinlikleri, İstanbul Kraliyet Tiyatrosu’nun ‘Hastasıyız’ isimli tiyatro gösterisi 14 Eylül 2009 Pazartesi, Grup Neva, Grup Hira ve Grup Erguvan’ın ayrı ayrı sahne aldığı Tasavvuf Müziği Konserleri 15 Eylül 2009 Salı günü, İnegöl Tarihi Mehteri ve İnegöl Müzik Derneğinin ortaklaşa sahne aldığı Tasavvuf Müziği Konseri 16 Eylül 2009 Çarşamba günü, Mürşit Kavurmacı Tasavvuf Müziği Konseri 17 Eylül 2009 Perşembe günü, Bursa Sanat Tiyatrosu ‘Dulkavuklu’ isimli orta oyunu ise 18 Eylül 2009 Cuma günü devam eden etkinler, Ramazan Bayramının 3. günü akşamı Alternatif Rock grubu Pinhani’nin konseri ile son bulurken, bir ay boyunca açık kalan Ramazan Sokağı’nda satış yapan esnaflar, talep üzerine 5 gün daha stantlarını açık tuttular. İnegöllüler tarafından rağbet gören sokak, geçtiğimiz Pazar günü öğleden sonra kaldırılmaya başlandı.

Editör: TE Bilişim